Kinija paskelbė visoje šalies teritorijoje švelninanti suvaržymus dėl COVID-19

Trečiadienį Kinija paskelbė visoje šalyje švelninanti COVID-19 apribojimus. Tai padaryta po protestų prieš itin griežtą strategiją, kai kur peraugusių į raginimus suteikti daugiau politinių laisvių.

Koronavirusas Kinijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Kinijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2022, 9:14 AM, atnaujinta Dec 7, 2022, 12:54 PM

Remiantis naujomis gairėmis, besimptomiais ir nesunkiais COVID-19 atvejais žmonės gali izoliuotis namuose, todėl nebeliko reikalavimo, kad visais atvejais, kai COVID testas teigiamas, žmonės turi izoliuotis centralizuotose vyriausybės įstaigose. Sumažintas ir PGR tyrimų dažnis bei apimtis, pranešė Nacionalinė sveikatos komisija.

Privalomas masinis testavimas, ilgai varginęs žmones tose vietovėse, kuriose COVID atvejai nebuvo fiksuojami, dabar bus taikomas tik „didelės rizikos“ vietovėse ir mokyklose. Žmonėms, keliaujantiems tarp provincijų, taip pat nebereikės neigiamo testo, padaryto ne anksčiau kaip prieš 48 valandas, pagal naujas taisykles jiems nereikės tikrintis ir atvykus.

Apie tai paskelbta po retai Kinijoje pasitaikančių ir visoje šalyje nuvilnijusių demonstracijų prieš valdančiosios Komunistų partijos griežtą nulinio COVID strategiją. Protestai peraugo į raginimus suteikti daugiau politinių laisvių, kai kurie protestuotojai netgi ragino prezidentą Xi Jinpingą atsistatydinti.

Trečiadienio pranešimas paskelbtas po kelių valandų, kai vyriausybė pateikė daugiau duomenų, rodančių, kad nulinio COVID strategija buvo žalinga ekonomikai. Importas ir eksportas lapkritį smuko iki tokio lygio, kokio nebuvo nuo 2020 m. pradžios.

Generalinės muitinės administracijos duomenimis, lapkritį importas sumažėjo 10,6 proc., ir tai didžiausias nuosmukis nuo 2020 m. gegužės. Eksportas per tą patį laikotarpį sumažėjo 8,7 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?