JAV senatorė K. Sinema netikėtai paliko Demokratų partiją, registruojasi kaip nepriklausoma

Arizonai atstovaujanti JAV senatorė Kyrsten Sinema penktadienį šalies žiniasklaidai sakė besitraukianti iš Demokratų partijos ir įsiregistravusi nepriklausoma Senato nare.

Arizonai atstovaujanti JAV senatorė Kyrsten Sinema penktadienį paskelbė besitraukianti iš Demokratų partijos ir įsiregistravusi nepriklausoma Senato nare.<br>AP/Scanpix nuotr.
Arizonai atstovaujanti JAV senatorė Kyrsten Sinema penktadienį paskelbė besitraukianti iš Demokratų partijos ir įsiregistravusi nepriklausoma Senato nare.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 5:14 PM

Tačiau ji patikino, kad neketina jungtis prie respublikonų, taip užtikrindama, kad demokratai išlaikys nedidelę daugumą Senate.

Po antrojo kadencijos vidurio rinkimų turo Džordžijos valstijoje, kur laimėjo demokratas Rafaelis Warnockas, partija Senate užsitikrino 51 vietos daugumą. Respublikonams liko 49 vietos.

Tačiau K. Sinemos sprendimas reiškia, kad demokratų vietų skaičius sumažės iki 50 ir kad lemiamas taps viceprezidentės Kamalos Harris balsas.

„Užsiregistruoju kaip Arizonos nepriklausoma [senatorė]. Žinau, kad kai kurie žmonės dėl to gali šiek tiek nustebti, bet, tiesą sakant, galvoju, kad tai labai prasminga“, – ketvirtadienį televizijai CNN sakė K. Sinema.

„Niekada visiškai neatitikdavau jokios partijos rėmų. Niekada labai ir nesistengdavau. Nenoriu“, – sakė ji.

Interviu leidiniui „Politico“ K. Sinema neteikė savo sprendimui didelės politinės reikšmės.

„Nesitikiu, kad kas nors keisis kalbant apie Senato struktūrą, – sakė K. Sinema. – Ketinu vaikščioti į darbą, dirbti kaip visuomet. Tiesiog ketinu eiti į darbą kaip nepriklausoma [senatorė].“

Demokratai R. Warnocko pergalę trečiadienį itin sveikino iš dalies dėl to, kad ji reikšmingai apribojo partijos centristo Joe Manchino, kuris Senate jau blokavo kelias svarbias prezidento Joe Bideno iniciatyvas, galią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.