Garsus Meksikos žurnalistas išgyveno ginkluotą išpuolį

Vienas žinomiausių Meksikos žurnalistų teigia, jog ketvirtadienį į jį buvo pasikėsinta, tačiau jis liko nenukentėjęs.

​Vienas žinomiausių Meksikos žurnalistų teigia, jog ketvirtadienį į jį buvo pasikėsinta, tačiau jis liko nenukentėjęs.<br>„Twitter“ nuotr.
​Vienas žinomiausių Meksikos žurnalistų teigia, jog ketvirtadienį į jį buvo pasikėsinta, tačiau jis liko nenukentėjęs.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2022, 1:15 PM, atnaujinta Dec 16, 2022, 1:16 PM

Ciro Gomezas Leyva šalyje žinomas dėl savo kritikos prezidento Andreso Manuelio Lopezo Obradoro vadovaujamai vyriausybei.

Pastarasis savo rytinėse konferencijose nuolat užsipuola žiniasklaidos atstovą.

„23 val. 10 min. (vietos, penktadienį 7 val. 10 min. Lietuvos laiku) už 200 metrų nuo mano namų du motoroleriu važiavę žmonės šovė į mane, matyt, aiškiai ketindami mane nužudyti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė C. Gomezas Leyva.

„Mane išgelbėjo mano automobilio, kurį vairavau, šarvinė danga, ir apie tai informavau valdžios institucijas“, – pridūrė jis, paskelbęs nuotraukas, kuriose matyti kulkų skylės ant jo transporto priemonės.

Trečiadienį A. M. Lopezas Obradoras pareiškė, kad klausytis C. Gomezo Leyvos ir kitų jo administraciją kritikuojančių žurnalistų yra „pavojinga jūsų sveikatai“.

„Įsivaizduokite, jei tik klausysitės Ciro... jums net gali smegenyse atsirasti auglys“, – komentavo prezidentas.

Tačiau po išpuolio Meksikos užsienio reikalų ministras Marcelo Ebrardas išreiškė „solidarumą, dėkingumą ir paramą“ žurnalistui.

Incidentas įvyko vienais iš kruviniausių metų žurnalistams Meksikoje – vyriausybės duomenimis, šiemet jau įvykdyta 13 žmogžudysčių.

Organizacijos „Žurnalistai be sienų“ (RSF) duomenimis, ši šalis laikoma viena pavojingiausių vietų pasaulyje dirbti žurnalistinį darbą.

Anot RSF, nuo 2000 metų Meksikoje nužudyta daugiau kaip 150 žurnalistų. Dauguma asmenų, įvykdžiusių šiuos nusikaltimus, liko nenubausti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.