Prancūzijos tarnybos išgelbėjo 166 migrantus iš ledinio Lamanšo sąsiaurio vandens

Naktį į šeštadienį iš ledinio Lamanšo sąsiaurio vandens buvo išgelbėta daugiau nei 160 migrantų, kurie tam nepritaikytomis valtimis bandė pasiekti Angliją, praėjus vos kelioms dienoms po gyvybių pareikalavusios katastrofos, šeštadienį pranešė Prancūzijos pareigūnai.

Naktį į šeštadienį iš ledinio Lamanšo sąsiaurio vandens buvo išgelbėta daugiau nei 160 migrantų, kurie tam nepritaikytomis valtimis bandė pasiekti Angliją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Naktį į šeštadienį iš ledinio Lamanšo sąsiaurio vandens buvo išgelbėta daugiau nei 160 migrantų, kurie tam nepritaikytomis valtimis bandė pasiekti Angliją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2022, 11:11 AM

Karinių jūrų pajėgų laivas išgelbėjo ir į Kalė uostą nugabeno apie 50 žmonių, įstrigusių su valtimi prie šiaurinės Prancūzijos pakrantės, pranešė regiono jūrų pareigūnai.

Kitas karinių pajėgų laivas toje pačioje teritorijoje išgelbėjo dar 31 skęstantį migrantą ir nugabeno juos į Bulonės uostą.

Pakrančių apsaugos pareigūnai, paskelbę nelaimės signalą, į krantą Kalė uoste ištraukė dar 45 žmones, o į pagalbą atskubėjusiai gelbėjimo valčiai pavyko išgelbėti dar 40 žmonių netoliese.

Visiems pagalbą suteikė gelbėjimo tarnybos.

Šiais metais rekordiškai daug – daugiau nei 40 tūkst. – migrantų valtimis iš šiaurės Prancūzijos pasiekė Angliją, rizikuodami savo gyvybe ir dažnai pavojingomis oro sąlygomis perplaukdami vieną judriausių laivybos kelių pasaulyje.

Prie Doverio uosto pietinėje Anglijos dalyje apvirtus nedidelei valčiai su migrantais trečiadienį žuvo mažiausiai keturi žmonės.

Ši tragedija įvyko praėjus kiek daugiau nei metams po to, kai per kitą incidentą Lamanšo sąsiauryje žuvo mažiausiai 27 žmonės.

JK vyriausybė bando priimti naujus įstatymus, kad užkirstų kelią rekordiniam migrantų skaičiui bandyti kirsti Lamanšo sąsiaurį, įskaitant pastangas, kad visi tokie atvykėliai negalėtų prašyti prieglobsčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.