Norvegijos karalius Haraldas paguldytas į ligoninę, bet jo būklė „stabili“

85 metų Norvegijos karalius Haraldas dėl infekcijos „kelias dienas“ liks ligoninėje, tačiau jo būklė stabili, pirmadienį pranešė karališkieji namai.

​85 metų Norvegijos karalius Haraldas dėl infekcijos „kelias dienas“ liks ligoninėje, tačiau jo būklė stabili, pirmadienį pranešė karališkieji namai.<br>AP/Scanpix nuotr.
​85 metų Norvegijos karalius Haraldas dėl infekcijos „kelias dienas“ liks ligoninėje, tačiau jo būklė stabili, pirmadienį pranešė karališkieji namai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2022, 12:04 PM

Karalius buvo paguldytas į Oslo universitetinę ligoninę gydymui intraveniniais antibiotikais, sakoma pranešime ir priduriama: „Jo būklė stabili“.

Pastaruoju metu Haraldą kamavo sveikatos problemos, įskaitant COVID, kelio operaciją 2021 m., kvėpavimo problemas, rugpjūtį jis buvo paguldytas į ligoninę irgi dėl infekcijos. 2003 m. karaliui buvo atlikta šlapimo pūslės vėžio operacija, o 2005 m. – su širdies vožtuvu susijusi operacija.

Buvęs jachtininkas, atstovavęs Norvegiją olimpinėse žaidynėse, neatsisako sosto, liepos pabaigoje netgi dalyvavo pasaulio buriavimo čempionate.

Haraldas yra Haakono VII, pirmojo Norvegijos regento po 1905 m., kai šalis atgavo nepriklausomybę, anūkas ir valdo nuo 1991 m. sausio mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.