Lėktuvo keleiviai patyrė tikrą košmarą: smarki turbulencija taip purtė, kad į ligoninę teko vežti 20 žmonių

Iš Finikso į Honolulu sekmadienį skridusį lėktuvą purtė stipri turbulencija, buvo sunkiai sužeista 11 žmonių.

Į ligoninę teko vežti 20 žmonių.<br> AP/Scanpix nuotr.
Į ligoninę teko vežti 20 žmonių.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-20 11:41

Oro linijų „Hawaiian Airlines“ pareigūnas įvykį pavadino pavieniu ir neįprastu.

Bendrovės aukšto rango pareigūnas Jonas Snookas per spaudos konferenciją sakė, kad kompanija pastaruoju metu nebuvo patyrusi „tokio pobūdžio incidento“. Jis nurodė, kad lėktuvas buvo pilnas – juo skrido 278 keleiviai ir 10 įgulos narių.

Honolulu greitosios medicinos pagalbos tarnybos direktorius Jimas Irelandas sakė, kad į ligonines buvo nuvežta 20 žmonių, iš jų 11 – sunkios būklės.

Pranešama, kad bent vienas žmogus buvo praradęs sąmonę, tačiau nuvežti į ligonines visi pacientai buvo sąmoningi ir kalbėjo.

Pacientai patyrė pjautinių žaizdų, įskaitant galvos srityje, taip pat sumušimų. Kai kuriuos žmones pykino ir jie vėmė dėl stipraus purtymo. Iš viso buvo gydomi 36 asmenys.

„Labai džiaugiamės ir esame laimingi, kad nežuvo nė vienas žmogus ir nebuvo patirta kritinių sužalojimų. Taip pat tikimės, kad visi pasveiks ir visiškai atsigaus“, – sakė J. Irelandas.

J. Snookas sakė, kad į ligonines nugabenti ir trys skrydžio palydovai. Pasak jo, kai kurie keleiviai nebuvo prisidegę diržų, nors degė ženklas, nurodantis tai padaryti.

Per turbulenciją buvo apgadintas orlaivio vidus.

Nacionalinės meteorologijos tarnybos Honolulu meteorologas Thomas Vaughanas sakė, kad incidento metu tuose rajonuose, kur skrido lėktuvas, galiojo įspėjimas dėl perkūnijos.

Oro linijos žinojo orų prognozę, tačiau nebuvo įspėtos, kad tam tikras ruožas, kuriame vyko turbulencija, yra „kaip nors pavojingas“, sakė J. Snookas.

 

Jis sakė, kad bus atliktas tyrimas, jame dalyvaus Nacionalinė transporto saugos valdyba (NTSB).

Tyrimo metu taip pat bus aiškinamasi, ką turbulencijos metu veikė įgula ir keleiviai.

„Airbus A330–200“ pradėjo leistis iškart po turbulencijos, įgula dėl didelio sužeistųjų skaičiaus paskelbė avarinę padėtį. Oro eismo dispečeriai suteikė lėktuvui pirmenybę nusileisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.