V. Putinas davė pažadą dėl Ukrainos: branduolinės pajėgos parengtyje, neliko jokių finansinių apribojimų kariuomenei

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pakartojo, kad jo šalies kariuomenė esą įgyvendins visus vadinamosios „specialiosios karinės operacijos“ Ukrainoje tikslus.

 V. Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 V. Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
 V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 21, 2022, 2:52 PM, atnaujinta Dec 21, 2022, 3:00 PM

Kaip rašo „The Guardian“, V. Putinas tai pareiškė kalboje, kurią trečiadienį pasakė susitikime su šalies aukščiausio rango gynybos pareigūnais.

Kremliaus šeimininkas savo kalboje taip pat pažadėjo visapusišką finansinę paramą Rusijos kariams ir tvirtino, kad šiuo klausimu esą „nebus jokių limitų“. V. Putinas pridūrė, kad Rusija tariamai ir toliau didina savo branduolinių pajėgų kovinę parengtį.

Negana to, Rusijos prezidentas apkaltino NATO prieš jo šalį naudojant visus turimus pajėgumus ir paragino savo šalies kariuomenės vadus pasitelkti savo patirtį, sukauptą kaunantis Sirijoje ir Ukrainoje. V. Putinas taip pat tvirtino, kad Rusija turi atsižvelgti į dronų svarbą savo „operacijoje“ prieš Ukrainą, ir nurodė, jog netolimoje ateityje dislokavimui bus paruošta Rusijoje pagaminta hipergarsinė raketa „Sarmat“.

V. Putinas šią kalbą pasakė visapusiškam karui Ukrainoje tęsiantis jau beveik 10 mėnesių.

V. Putinas atidarė svarbų Sibiro dujų telkinį, skirtą eksportui į Kiniją

V. Putinas trečiadienį iškilmingai atidarė Kovyktos gamtinių dujų telkinį rytų Sibire, kuris leis Rusijai padidinti eksportą į Kiniją išaugus įtampai tarp Maskvos ir Vakarų.

„Atidarome unikalų Kovyktos dujų telkinį, didžiausią Rytų Sibire. Jo išgaunamos atsargos siekia 1,8 trilijono kubinių metrų dujų“, – sakė V. Putinas per vaizdo ryšį ceremonijoje, kurią transliavo televizija.

Jis sakė, kad pradėjus eksploatuoti telkinį bus „suteiktas rimtas postūmis socialinei ir ekonominei plėtrai“ Rusijos rytiniuose regionuose.

Kovyktos telkinio eksploatavimas pradėtas tuo metu, kai Rusijos dujų eksportas į Europą sumažėjo dėl išaugusios įtampos nuo Maskvos invazijos Ukrainoje pradžios.

Rusija neturi vamzdynų, kuriais dujos iš jos Vakarų Sibiro ir Arkties dujų telkinių, dirbusių Europai, būtų transportuojamos į Kiniją, – tačiau maždaug prieš dešimtmetį ji ėmėsi plėtoti naujus telkinius ir tiesti dujotiekį „Power of Siberia“, kuriuo dujos būtų tiekiamos į sparčiai besiplečiančią rinką.

Pirmasis „Power of Siberia“ dujotiekis pradėjo veikti ir tiekti dujas iš Rytų Sibiro į Kiniją 2019 metų pabaigoje.

Maskva planuoja tiesti dujotiekį „Power of Siberia 2“ – tai dar vienas ženklas, kad Rusija, susidūrusi su Vakarų sankcijomis, žvalgosi į Kiniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.