Indija atsitiktine tvarka testuos iš užsienio atvykstančius keliautojus dėl COVID-19

Indija pradėjo atsitiktine tvarka dėl COVID-19 testuoti į šalies oro uostus iš užsienio atvykstančius keliautojus, ketvirtadienį paskelbė šalies sveikatos apsaugos ministras, sprendimo priežastimi nurodydamas augantį ligos atvejų skaičių kaimyninėje Kinijoje.

Indija atsitiktine tvarka testuos iš užsienio atvykstančius keliautojus dėl COVID-19.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Indija atsitiktine tvarka testuos iš užsienio atvykstančius keliautojus dėl COVID-19.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2022, 4:07 PM

Mansukhas Mandaviya apie naująją tvarką paskelbė parlamente. Ministras taip pat paragino valstijų vyriausybes atidžiau stebėti padėtį dėl bet kokių naujų pandeminio koronaviruso variantų ir siųsti visų užsikrėtimo atvejų ėminius į genomo sekoskaitos laboratorijas.

Visuomenės M. Mandaviya paprašė dėvėti kaukes ir laikytis socialinio atstumo, nors tai ir nėra privaloma.

Anksčiau šiais metais pradėjus smarkiai mažėti COVID-19 atvejų skaičiui, Indija sušvelnino taisykles dėl kaukių dėvėjimo. Nuo pandemijos pradžios šalis yra pranešusi apie daugiausiai COVID-19 atvejų pasaulyje, bet pastaraisiais mėnesiais būdavo patvirtinama daug mažiau užsikrėtimo atvejų.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Indijoje šiuo metu COVID-19 serga maždaug 3,4 tūkst. žmonių.

Kaimyninei Kinijai šį mėnesį po neįprastų viešų protestų sušvelninus dėl COVID-19 įvestus suvaržymus, užsikrėtimo atvejų šioje šalyje ėmė sparčiai daugėti.

M. Mandaviya sakė, jog Indijos vyriausybė kol kas neplanuoja stabdyti skrydžių iš šalių, kur pranešama apie viruso plitimą.

Dėl padėties Kinijoje Indijos sveikatos apsaugos ekspertai taip pat paskelbė rekomendacijas visuomenei dėvėti kaukes ir pasiskiepyti stiprinamosiomis skiepų dozėmis.

Ketvirtadienį Indijos medicinos asociacija kreipėsi į žmones su raginimu visur viešose vietose dėvėti kaukes, pasiskiepyti stiprinamosiomis dozėmis ir vengti viešų susibūrimų, tokių kaip vestuvės, politiniai ir socialiniai susitikimai, tarptautinės kelionės.

„Kol kas padėtis nerimo nekelia, todėl panikuoti nereikia. Prevencija geriau nei gydymas“, – sakoma Asociacijos pareiškime.

Indija, kurioje gyvena beveik 1,4 mlrd. gyventojų, žmonėms skiepyti yra sunaudojusi per 2,2 mlrd. vakcinų nuo COVID-19 dozių, bet tik 27 proc. gyventojų yra gavę trečią skiepų dozę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.