Rytų Ukrainoje sužeistas buvęs Rusijos kosmoso agentūros vadovas D. Rogozinas

Buvęs Rusijos kosmoso agentūros vadovas Dmitrijus Rogozinas ketvirtadienį pranešė buvęs sužeistas per apšaudymą Donecke, Rusijos kontroliuojamame mieste Rytų Ukrainoje, ir jam reikėsią operacijos.

Dmitrijus Rogozinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Dmitrijus Rogozinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2022, 4:55 PM

D. Rogozinas, aršus prezidento Vladimiro Putino vasarį pradėto Ukrainos puolimo šalininkas, vadovauja išvien su Maskvos kariuomene kovojančių prorusiškų pajėgų karinių patarėjų komandai. Tiesmukais pasisakymais pagarsėjęs D. Rogozinas, tviteryje susikibęs su JAV milijardieriumi ir „SpaceX“ vadovu Elonu Musku, liepą buvo pašalintas iš pareigų Rusijos kosmoso agentūroje „Roscosmos“.

Ketvirtadienį per savo „Telegram“ kanalą D. Rogozinas teigė, kad buvo „sužeistas“ į nugarą, metalinė skeveldra įstrigo virš dešiniosios mentės, todėl jam reikės operacijos. Incidentas įvyko trečiadienio vakarą Donecko viešbutyje, kuriame D. Rogozinas buvo apsistojęs su vietos pareigūnu ir patarėjų grupe, pranešė naujienų agentūra TASS.

Rusijos teigimu, smūgis, per kurį žuvo ir buvo sužeisti žmonės, įvykdytas panaudojus „didelio tikslumo amuniciją, tikriausiai (...) Prancūzijos artilerijos sistemą „Caesar“.

D. Rogozinas sakė, kad incidentas įvyko per „darbo susitikimą“ viešbučio restorane, o Rusijos valstybinis naujienų kanalas „Rossija 24 TV“ pranešė, kad buvęs kosmoso agentūros vadovas šventė 59-ąjį gimtadienį.

Kanalas parodė smarkiai apgadinto viešbučio ir restorano vaizdus, buvo matyti iš dalies sunaikintas stogas ir kambariuose bei sode išsibarsčiusios nuolaužos.

D. Rogozinas teigė nuolat apsistojantis šiame viešbutyje per keliones į Donecko sritį, kurią Rusija rugsėjį paskelbė aneksavusi kartu su kitais trimis Ukrainos regionais, nepaisydama Vakarų pasmerkimo.

„Tai pareigūnų komandiruotės, normalu, kad pareigūnai vyksta į Rusijos regionus“, – paklaustas apie incidentą žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Deja, kai kuriose vietovėse vis dar pavojinga (...) bet tai nereiškia, kad dėl to pareigūnai negali atlikti savo pareigų“, – tikino D. Peskovas, Maskvai vengiant pripažinti tikrąjį karo mastą ir sunkumus, kuriuos Ukrainoje patiria Rusijos kariuomenė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.