Izraelio policininkai nukovė užpuoliką, taranavusį juos automobiliu

Izraelio policija nušovė užpuoliką, kuris, kaip teigiama, penktadienį centrinėje šalies dalyje bandė nušauti pareigūną, o tada sužeidė tris policininkus taranuodamas juos automobiliu, pranešė valdžios institucijos ir medikai.

Izraelio policija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Izraelio policija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 1:26 PM

Incidentas įvyko Izraelio arabų mieste Kafr Kasime – neįprastoje vietoje tokiam, kaip manoma, kovotojo išpuoliui.

Žydų valstybės arabų bendruomenė dėl smurtinių nusikaltimų skaičiaus augimo kaltina dešimtmečius trunkantį valdžios nesirūpinimą.

Policija teigė, kad įtariamasis pirmiausia iškvietė pareigūnus į savo namus dėl tariamo smurtinio incidento. Įvykio vietoje, pareigūnų teigimu, juos pasitiko akmenų ir alkoholio butelių, mėtomų iš namo, kruša.

Tuomet iš buto išbėgo vyras, išsitraukęs pistoletą, rodo įvykio vietoje buvusių apsaugos kamerų nufilmuota medžiaga. Policijos atstovas sakė, kad vyras bandė šaudyti, bet ginklas neiššovė.

Vaizdo įraše matyti, kaip po kelių akimirkų vyras atbuline eiga važiuoja gatve pareigūnų link. Įtariamojo automobilis atsitrenkė į kitą transporto priemonę ir lengvai sužeidė tris pareigūnus.

Policija pradėjo šaudyti ir įtariamąjį nukovė, pranešė Izraelio skubios pagalbos tarnyba „Magen David Adom“. Valdžios institucijos užpuoliko tapatybės nenurodė.

Kareiviai ir policija sakė, kad apieškojo įvykio vietą ir rado įtariamojo automatinį ginklą, peilį ir ašarinių dujų. Kol kas neaišku, ar išpuolyje dalyvavo kiti žmonės.

Pastaraisiais metais palestiniečiai kaltinami dešimtimis išpuolių – panaudojant peilius, šaunamuosius ginklus ar automobilius – prieš Izraelio civilius gyventojus ir saugumo pajėgų narius. Tačiau retai pasitaiko, kad tokius išpuolius įvykdytų Izraelio pilietybę turintys palestiniečiai.

Ataka surengta intensyvėjant smurtui okupuotame Vakarų Krante ir likus kelioms dienoms iki naujos Izraelio vyriausybės – labiausiai per visą šalies istoriją nutolusios į politinio spektro dešinę – prisaikdinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.