Kremlius: iki metų pabaigos V. Putinas nori pasikalbėti su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas iki metų pabaigos nori pasikalbėti su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu, pirmadienį pranešė Kremlius.

Vladimiras Putinas ir Xi Jinpingas.<br>lrytas.lt koliažas.
Vladimiras Putinas ir Xi Jinpingas.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2022, 1:42 PM

„Tiesą sakant, toks kontaktas yra rengiamas“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Jis nepateikė daugiau informacijos apie pokalbių formatą – ar tai bus skambutis telefonu, ar susitikimą akis į akį.

Abiejų šalių santykiai laikomi gerais, nepaisant Rusijos karo prieš Ukrainą. Kremlius sako neieškantis kontakto su Vakarais. D. Peskovas neigė, kad artimiausiomis dienomis buvo suplanuotas pokalbis su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu. Taip pat nebus jokių Naujųjų metų sveikinimų JAV prezidentui Joe Bidenui, pridūrė V. Putino atstovas.

Paskutinį kartą Xi Jinpingas ir V. Putinas buvo susitikę rugsėjį per Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos viršūnių susitikimą Samarkande, Uzbekistane. Kinijos lyderis praėjusią savaitę Pekine taip pat priėmė V. Putino pirmtaką Dmitrijų Medvedevą.

Kinija oficialiai pasisako už tai, kad karas Ukrainoje baigtųsi diplomatinėmis pastangomis, bet jo nepasmerkė ir neprisijungė prie Vakarų sankcijų Rusijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.