Ispanijos policija laive konfiskavo 4 tonas hašišo ir suėmė britų įgulą

Ispanijos policija antradienį pranešė laive prie pietinių Ispanijos krantų konfiskavusi 4,4 tonos hašišo ir sulaikiusi du įgulos narius britus. Įtariama, kad laivas turėjo plaukti į Lotynų Ameriką.

Ispanijos policija.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Ispanijos policija.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2022, 4:09 PM

Per operaciją, vykdytą kartu su Didžiosios Britanijos nacionaline kovos su nusikalstamumu agentūra, Ispanijos muitinės agentai įlipo į laivą Kadiso įlankoje, kur jis glaudėsi nuo audros, sakoma policijos pranešime.

Policija stebėjo laivą, gavusi britų valdžios institucijų pranešimą, jis anksčiau švartavosi Kadise, Atlanto vandenyno uoste Pietų Ispanijoje. „Tyrimai atskleidė, kad Maroke į šį laivą turėjo būti pakrautas didelis kiekis hašišo ir pristatytas į Lotynų Ameriką“, – pranešė policija.

Laivas išplaukė į vakarinę Maroko pakrantę, paėmė krovinį, bet dėl blogo oro Gibraltaro sąsiauryje buvo priverstas grįžti į Ispaniją, ten jį ir „užklupo“ muitinės patrulinis laivas.

Į laivą įlipę agentai rado jame „daugybę paketų, padarytų iš šiurkštaus audinio ir rafijos, kokie dažnai naudojami tokio tipo narkotikams gabenti“, iš viso 130 pakuočių su maždaug 4400 kilogramų hašišo.

Laivas buvo palydėtas į Kadisą, o du jo įgulos nariai britai areštuoti, sakė policija ir pridūrė, kad gali būti ir daugiau areštų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.