Kijevo konservatorija vėl atsisakė išbraukti P. Čaikovskio vardą iš savo pavadinimo

Ukrainos nacionalinės muzikos akademijos kolektyvas savo susirinkime balsavo prieš tai, kad iš įstaigos pavadinimo būtų išbrauktas rusų kompozitoriaus Piotro Čaikovskio vardas, praneša UNIAN.

​Ukrainos nacionalinės muzikos akademijos kolektyvas savo susirinkime balsavo prieš tai, kad iš įstaigos pavadinimo būtų išbrauktas rusų kompozitoriaus Piotro Čaikovskio vardas, praneša UNIAN.<br>„Twitter“ nuotr.
​Ukrainos nacionalinės muzikos akademijos kolektyvas savo susirinkime balsavo prieš tai, kad iš įstaigos pavadinimo būtų išbrauktas rusų kompozitoriaus Piotro Čaikovskio vardas, praneša UNIAN.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2022, 5:59 PM

Kaip pabrėžė kultūros ir informacinės politikos ministras Oleksandras Tkačenka, Kyjivo konservatorijos kolektyvas ignoravo Ukrainos Aukščiausiosios Rados profilinio komiteto ir Ekspertų tarybos rusifikacijos ir totalitarizmo padarinių įveikimo klausimais prie Kultūros ir informacinės politikos ministerijos rekomendacijas.

Be to, kolektyvas neatsižvelgė į Ukrainos nacionalinės atminties instituto rekomendacijas dėl P. Čaikovskio, kuris „nebuvo tiesiogiai susijęs su Kyjivo konservatorija“.

„O juk šiuo metu visi mūsų teatrai atsisakė P. Čaikovskio kūrinių“, – apgailestavo ministras.

Pasak O. Tkačenkos, jis nusivylęs dėl tokio Ukrainos nacionalinės muzikos akademijos kolektyvo sprendimo. Ministras pabrėžė, jog konservatorijos studentai vieningai stoja už įstaigos pavadinimo pakeitimą, kadangi „jaunimui ne tas pats, kieno vardu pavadinta mokykla, kurioje jie mokosi“.

O. Tkačenka išsakė viltį, kad konservatorijos kolektyvas pakeis savo sprendimą.

Diskusijos dėl būtinybės pakeisti Ukrainos nacionalinės muzikos akademijos pavadinimą vyksta jau daugiau kaip pusmetį.

Birželį Kyjivo konservatorijos mokslo taryba balsavo už tai, kad rusų kompozitoriaus vardas būtų paliktas įstaigos pavadinime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.