V. Zelenskis Ukrainos parlamente skaitė metinį pranešimą: „Vakarai nustojo bijoti Rusijos“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį Aukščiausiojoje Radoje skaitė metinį pranešimą, kuriame apibendrino 2022 metų išdavas, praneša UNIAN.

V. Zelenskis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-28 17:33

Pasak Ukrainos parlamento nario Jaroslavo Železniako, salėje buvo visi vyriausybės nariai, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas, užsienio diplomatai, kariškiai, žuvusių didvyrių artimieji.

Prezidento kalba truko 52 minutes. V. Zelenskis metiniame pranešime pabrėžė, jog Vakarai nustojo bijoti Rusijos, kadangi Ukraina tapo viena iš laisvojo pasaulio lyderių. Pasak valstybės vadovo, būtent Ukraina padėjo Vakarams „vėl surasti save“.

Prezidentas pažadėjo išlaisvinti visus ukrainiečius, pakliuvusius į rusų nelaisvę. Nuo karo pradžios Ukraina jau susigrąžino 1456 žmones. Jis taip pat pabrėžė, kad Ukraina atkurs savo teritorijos vientisumą, o tai padaryti šaliai padės jos pačios galingas gynybinis pramoninis kompleksas.

V. Zelenskis priminė Ukrainos atstatymo planą, kuris turėtų tapti didžiausiu Europos ekonominiu projektu pokario laikotarpiu.

„Juodojoje jūroje sumažėjo flagmanų, o vienas liūdnai pagarsėjęs tiltas daugiau dirba „išvažiavimo“ kryptimi, jeigu apskritai dirba“, – taip V. Zelenskis apibūdino Krymo tiltą.

Anot jo, Ukraina plėtos santykius su Afrikos ir Pietų šalimis, kad užtikrintų jų apsirūpinimo maistu saugumą, taip pat taps žaliosios energetikos plėtros lydere.

Anksčiau V. Zelenskis pareiškė, kad 2023 metai bus lemiami Ukrainos kare su Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?