Dėl koronaviruso bangos JAV įveda testavimo prievolę atvykėliams iš Kinijos

Dėl Kinijoje sparčiai plintančio koronaviruso Jungtinės Valstijos įveda naujus ribojimus atvykėliams iš šios Azijos šalies. JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) trečiadienį paskelbė, kad nuo sausio 5 dienos iš Kinijos į JAV atvykstantys asmenys prieš skrydį turės pateikti neigiamą koronaviruso testą. Tai galios nepriklausomai nuo keliaujančiojo tautybės ir vakcinacijos statuso. Testas turės būti atliktas ne anksčiau kaip prieš dvi dienas. Testo prievolė galios ir atvykstantiesiems iš Kinijos specialiųjų administracinių regionų Honkongo bei Makau.

Koronavirusas Kinijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Kinijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-29 09:37, atnaujinta 2022-12-29 09:38

Šis naujas reikalavimas taip pat bus taikomas asmenims, kurie atvyksta į JAV iš Kinijos per trečiąsias šalis, taip pat lėktuvų keleiviams, kurie per Jungtines Valstijas ketina keliauti kitomis kryptimis. Taip norima sustabdyti koronaviruso plitimą Kinijoje smarkiai išaugus COVID atvejų skaičiui, nes Kinijos pusė nepateikia pakankamai duomenų.

Kinija šiuo metu kovoja su smarkiai augančiais koronaviruso atvejų skaičiais. Vien tik per tris pirmąsias gruodžio savaites, manoma, Kinijoje virusu užsikrėtė 248 mln. žmonių. Mokslininkai įspėja, kad dėl koronaviruso bangos gali atsirasti naujų atmainų, kurios tada ras kelia į kitas šalis.

Kinija gruodžio 7-ąją po beveik trejus metus taikytų uždarymų, masinių testavimų ir kitų griežtų priemonių staiga paskelbė atsisakanti savo nulinio covido strategijos. Atšaukus beveik visas priemones, virusas Kinijoje ėmė sparčiai plisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.