Izraelio URM vadovu paskirtas buvęs žvalgybos ministras E. Cohenas

Buvęs Izraelio žvalgybos ministras Eli Cohenas, žydų valstybės ir kelių arabų šalių santykių normalizavimo susitarimų architektas, ketvirtadienį paskirtojo ministro pirmininko Benjamino Netanyahu buvo paskirtas užsienio reikalų ministru.

Eli Cohenas paskirtas Izraelio užsienio reikalų ministru.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Eli Cohenas paskirtas Izraelio užsienio reikalų ministru.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2022, 12:16 PM, atnaujinta Dec 29, 2022, 12:42 PM

B. Netanyahu apie šią kandidatūrą pranešė sakydamas kalbą Izraelio parlamente, dėstydamas savo naujosios vyriausybės, dėl kurios vėliau ketvirtadienį turi balsuoti įstatymų leidėjai ir kuri pakeis Yairo Lapido vadovaujamą koalicinę vyriausybę, kryptį.

2020 metais Jungtiniai Arabų Emyratai, Bahreinas ir Marokas pagal vadinamuosius Abraomo susitarimus normalizavo santykius su Izraeliu.

2021-ųjų sausį E. Cohenas vadovavo pirmajai oficialiai delegacijai į Sudaną, kai ši šalis taip pat pasirašė santykių normalizacijos susitarimą su Izraeliu.

E. Cohenas pradės eiti pareigas, Izraeliui siekiant išplėsti vadinamųjų Abraomo susitarimų taikymą Saudo Arabijai.

„Padėjome pagrindą Saudo Arabijai prisijungti prie Abraomo susitarimų“, – sakė Y. Lapidas atsisveikinimo kalboje parlamente.

„Slaptos detalės bus perduotos būsimam ministrui pirmininkui. Jei naujoji vyriausybė toliau eis mūsų nubrėžtu keliu, normalizuoti santykius su Saudo Arabija bus galima per trumpą laiką“, – patikino jis.

E.Cohenas 2017–2020 m. taip pat ėjo Izraelio ekonomikos ir pramonės ministro pareigas. Šalies žvalgybos ministru jis buvo 2020–2021 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.