Prieš rinkimus – gudrus R. T. Erdogano žingsnis: panaikino minimalų pensinį amžių

Turkija panaikino minimalų pensinį amžių, taip suteikdama galimybę daugiau kaip 2 mln. piliečių iš karto išeiti į pensiją. Apie tokį sprendimą prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pranešė trečiadienį, likus mažiau nei šešiems mėnesiams iki naujų rinkimų, praneša agentūra „Reuters“.

R. T. Erdoganas.<br> Imago images/Scanpix nuotr.
R. T. Erdoganas.<br> Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2022, 11:15 AM

Kokias papildomas išlaidas tai reikš valstybei, kol kas neaišku. Iki šiol Turkijoje minimalus pensinis amžius vyrams buvo 60 metų, o moterims – 58. Darbuotojų organizacijos ilgai priešinosi minimaliam pensiniam amžiui ir reikalavo, kad vienintelė sąlyga išeiti į pensiją būtų minimalus išdirbtų dienų skaičius.

Šis sprendimas yra vienas iš virtinės prieš birželį vyksiančius parlamento ir prezidento rinkimus. R. T. Erdogano valdančioji Teisingumo ir plėtros partija (AKP) praėjusią savaitę smarkiai pakėlė minimalią algą. Ji nuo kitų metų sieks 8 500 lirų (429 eurus) per mėnesį. Tai, vyriausybės duomenimis, yra 50 proc. padidėjimas, lyginant su liepos mėnesiu, ir 94 proc. didesnė suma nei 2022-ųjų sausį.

Šiuo metu Turkijoje yra 13,9 mln. pensininkų. Anot R. T. Erdogano, remiantis naujomis taisyklėmis, jų gretas gali papildyti dar 2,25 mln. žmonių. Turkija turi beveik 85 mln. gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.