Bolivijos teisėjas opozicijos lyderiui skyrė kardomąjį kalinimą

Bolivijos teisėjas penktadienį skyrė pagrindiniam opozicijos lyderiui Luisui Fernando Camacho keturis mėnesius kardomojo kalinimo po to, kai jis buvo suimtas dėl kaltinimų terorizmu.

Bolivijos teisėjas opozicijos lyderiui skyrė kardomąjį kalinimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Bolivijos teisėjas opozicijos lyderiui skyrė kardomąjį kalinimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-30 15:24

Teisėjas Sergio Pacheco nurodė, kad buvęs kandidatas į prezidentus turi būti laikomas didžiausio saugumo Čončokoro kalėjime La Pase.

L. F. Camacho, dešiniojo sparno ekonomiškai stipraus Santa Kruso regiono gubernatorius, trečiadienį buvo suimtas dėl „kaltinimų terorizmu“, be kita ko, dėl įtariamo vaidmens 2019 metais atsistatydinant kairiųjų pažiūrų prezidentui Evo Moralesui.

Ketvirtadienį prokuratūra pareikalavo, kad L. F. Camacho, kurio suėmimas sukėlė demonstrantų ir policijos susirėmimus regiono sostinėje Santa Kruse, daugiausiai gyventojų turinčiame Bolivijos mieste, būtų suimtas šešiems mėnesiams.

Prieš L. F. Camacho buvo pradėtas tyrimas dėl jo vaidmens streikuose ir kartais smurtiniuose protestuose 2019 metais, kuriuos paskatino ginčytinas E. Moraleso išrinkimas ketvirtajai kadencijai.

Praradęs kariuomenės paramą, E. Moralesas galiausiai atsistatydino dėl spaudimo.

L. F. Camacho ne kartą neigė kurstęs perversmą prieš E. Moralesą.

L. F. Camacho, vadovaujantis antram pagal dydį opozicijos blokui parlamente, 2020 metų spalį vykusiuose prezidento rinkimuose, kuriuos laimėjo kairiųjų pažiūrų Luisas Arce, E. Moraleso statytinis, liko trečias.

Buvusi laikinoji prezidentė Jeanine Anez ir buvęs prezidentas Jorge Quiroga pasmerkė jo suėmimą.

Kaltinimai L. F. Camacho panašūs į J. Anez, kuri buvo sulaikyta praėjusiais metais ir birželio mėnesį nuteista 10 metų laisvės atėmimo bausme už įtariamą sąmokslą nuversti jos pirmtaką E. Moralesą, suėmimą ir teismą.

Tuo tarpu L. Arce socialistų vyriausybės šalininkai pasveikino L. F. Camacho sulaikymą. Generalinis prokuroras Wilfredo Chavezas, buvęs E. Moraleso laikų ministras, pareiškė, kad „teisingumas turi atlikti savo darbą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.