Po ilgos kovos penktadienį bus paskelbtos D. Trumpo mokesčių deklaracijos

Jungtinių Valstijų Atstovų Rūmų komitetas penktadienį ketina paskelbti Donaldo Trumpo šešerių metų mokesčių deklaracijas, taip praskleisdamas finansinių duomenų, kuriuos buvęs prezidentas daug metų stengėsi išlaikyti paslaptyje, uždangą.

D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-30 15:54

Praėjusią savaitę demokratų kontroliuojamų Atstovų Rūmų Finansų ir mokesčių komitetas nubalsavo už tai, kad deklaracijos būtų paskelbtos su tam tikra neskelbtinos informacijos, pavyzdžiui, socialinio draudimo numerių ir kontaktinės informacijos, redakcija.

Jos bus paskelbtos paskutinėmis demokratų kontrolės Atstovų Rūmuose dienomis, D. Trumpo kolegoms respublikonams ruošiantis perimti juose valdžią.

Komitetas gavo D. Trumpo asmeninius ir verslo mokesčių įrašus nuo 2015 iki 2020 metų, kol tyrė, kaip teigiama gruodžio 20 dienos ataskaitoje, Vidaus pajamų tarnybos nesugebėjimą laiku atlikti privalomo D. Trumpo audito jo prezidentavimo laikotarpiu, kaip reikalaujama pagal mokesčių agentūros protokolą.

Paskelbus šią informaciją, gali paaiškėti naujų dalykų apie D. Trumpo finansus, kurie buvo apgaubti paslapčių ir intrigų nuo tada, kai jis buvo pradedantysis Manhatano nekilnojamojo turto vystytojas devintajame XX amžiaus dešimtmetyje. Dabar, politikui jau pradėjus trečiąją prezidento rinkimų kampaniją, deklaracijos gali būti dar svarbesnės.

Tikėtina, kad D. Trumpo mokesčių deklaracijos suteiks iki šiol aiškiausią vaizdą apie jo finansus jo prezidentavimo metu.

D. Trumpas, kuris, prieš patekdamas į Baltuosius rūmus, garsėjo dangoraižių statyba ir realybės šou vedimu, nesilaikė politinių normų ir atsisakė paviešinti savo pajamų deklaracijas, kai siekė prezidento posto, nors privalomose informacijos atskleidimo formose jis pateikė ribotą informaciją apie turimą turtą ir pajamas.

Vietoj to D. Trumpas savo turtus išreiškė metinėse finansinėse ataskaitose, kurias teikia bankams, norėdamas užsitikrinti paskolas, ir finansų žurnalams, kad pateisintų savo vietą pasaulio milijardierių reitinguose.

Ilgametė D. Trumpo apskaitos įmonė vėliau paneigė šias ataskaitas, o Niujorko generalinė prokurorė Letitia James pateikė ieškinį, kuriame teigiama, kad verslininkas ir jo organizacija „Trump Organization“, vykdydami ilgus metus trukusį sukčiavimą, ataskaitose išpūtė turto vertę. D. Trumpas ir jo bendrovė neigia padarę pažeidimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.