Filipinų oro uostuose dėl techninio gedimo įstrigo tūkstančiai keliautojų

Filipinų oro uostuose sekmadienį „dingus ryšiui“ įstrigo tūkstančiai keliautojų, buvo atšaukta, atidėta ar nukreipta šimtai skrydžių.

​Filipinų oro uostuose sekmadienį „dingus ryšiui“ įstrigo tūkstančiai keliautojų, buvo atšaukta, atidėta ar nukreipta šimtai skrydžių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Filipinų oro uostuose sekmadienį „dingus ryšiui“ įstrigo tūkstančiai keliautojų, buvo atšaukta, atidėta ar nukreipta šimtai skrydžių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-01 14:22

Aviacijos pareigūnai ryte aptiko „techninę problemą“, susijusią su oro eismo valdymo centru Manilos oro uoste.

Problema iškilo daugeliui žmonių po Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių pradedant grįžti į darbus ir mokyklas sostinėje.

Oro uostuose visoje šalyje kilo chaotiškų scenų, tūkstančiams žmonių bandant iš naujo užsisakyti bilietus ar išsiaiškinti, kada jų lėktuvai galės pakilti.

Kiti keleiviai jai buvo įlipę į lėktuvus, bet paskelbus apie gedimą turėjo laukti ištisas valandas ir galiausiai vėl išlipti.

Pareigūnai nesakė, kas sukėlė problemą, bet pigių skrydžių bendrovė „Cebu Pacific“ savo rekomendacijose nurodė, kad priežastis buvo „nutrūkęs elektros tiekimas ir ryšio dingimas“.

Oro uosto pareigūnai sakė, kad oro eismo valdymo sistema iki 16 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku buvo iš dalies atkurta ir kad Maniloje vėl pradedama aptarnauti skrydžius.

„Skrydžių atidėjimai ir nukreipimai yra tik atsargumo priemonės siekiant užtikrinti keleivių, įgulų ir lėktuvų saugumą“, – pabrėžė Filipinų civilinės aviacijos administracija.

Buvo atšaukta, atidėta ar nukreipta daugiau kaip 280 skrydžių iš Manilos ir į ją. Tai paveikė maždaug 56 tūkst. keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.