Per sprogimą prie Kabulo karinio aerodromo žuvo ir buvo sužeisti keli žmonės

Sekmadienį per sprogimą Afganistano sostinėje prie įėjimo į karinį aerodromą žuvo ir buvo sužeisti keli žmonės, naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas.

​Sekmadienį per sprogimą Afganistano sostinėje prie įėjimo į karinį aerodromą žuvo ir buvo sužeisti keli žmonės, naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas.<br>„Twitter“ nuotr.
​Sekmadienį per sprogimą Afganistano sostinėje prie įėjimo į karinį aerodromą žuvo ir buvo sužeisti keli žmonės, naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2023, 10:11 AM

Sprogimo prie objekto, esančio šalia Kabulo tarptautinio oro uosto, vartų priežastis neaiški, sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Abdulas Nafy Takoras. „Per sprogimą žuvo ir buvo sužeisti daugelis mūsų tautiečių“, – sakė A. N. Takoras ir pridūrė, kad pareigūnai tiria incidentą.

Talibano valdžia teigia pagerinusi saugumą nuo tada, kai 2021 m. rugpjūtį grįžo į valdžią, tačiau šalyje įvykdyta daugybė bombų sprogdinimų ir išpuolių, atsakomybę dėl daugelio jų prisiėmė „Islamo valstybės“ vietos padalinys.

Praėjusį mėnesį ginkluotiems asmenims įsiveržus į Kinijos verslininkų pamėgtą viešbutį Kabule buvo sužeisti mažiausiai penki Kinijos piliečiai. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“. Talibanui sugrįžus į valdžią per išpuolius žuvo ir buvo sužeisti šimtai žmonių, įskaitant Afganistano mažumų bendruomenių narius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.