Popiežius paminėjo Naujuosius metus, Vatikanui rengiantis gedului dėl Benedikto XVI

Popiežius Pranciškus, sekmadienį vadovaudamas Švč. Mergelės Marijos, Dievo Gimdytojos, iškilmės ir Pasaulinės taikos dienos mišioms Šv. Petro bazilikoje, meldėsi už diena anksčiau mirusį popiežių emeritą Benediktą XVI.

​Popiežius Pranciškus, sekmadienį vadovaudamas Švč. Mergelės Marijos, Dievo Gimdytojos, iškilmės ir Pasaulinės taikos dienos mišioms Šv. Petro bazilikoje, meldėsi už diena anksčiau mirusį popiežių emeritą Benediktą XVI.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
​Popiežius Pranciškus, sekmadienį vadovaudamas Švč. Mergelės Marijos, Dievo Gimdytojos, iškilmės ir Pasaulinės taikos dienos mišioms Šv. Petro bazilikoje, meldėsi už diena anksčiau mirusį popiežių emeritą Benediktą XVI.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2023, 1:19 PM

Didžiulėje bazilikoje karstas su Benedikto XVI palaikais bus laikomas nuo pirmadienio. Tikimasi, kad per tris dienas su velioniu atsisveikins tūkstančiai tikinčiųjų.

95 metų Benediktas XVI mirė šeštadienį ryte Vatikane, kur gyveno po atsistatydinimo dėl pablogėjusios fizinės ir psichinės sveikatos. Jis yra pirmasis nuo viduramžių laikų atsistatydinęs popiežius.

Pranciškus atrodė pavargęs ir prasidedant pirmosios Naujųjų metų dienos mišioms sėdėjo nuleidęs galvą. Jis nukrypo nuo pasirašytos homilijos ir garsiai meldėsi už Benediktą XVI – pavedė Dievo Motinai velionį, melsdamas, kad jį palydėtų jam pereinant iš šio pasaulio pas Dievą.

Pranciškus taip pat kvietė melstis už visus kenčiančiuosius – nebeįstengiančius melstis ir karų ištikus žmones, kurie šių dienų šventes sutinka tamsoje ir šaltyje, gyvena varge ir su baime, paniro į smurtą ir abejingumą.

„Mums, Naujųjų metų pradžioje, reikia vilties taip, kaip žemei lietaus“, – sakė jis.

Ketvirtadienį Pranciškus vadovaus Benedikto XVI laidotuvėms. Vykdant velionio norą, laidotuvių apeigos bus paprastos, pranešė Vatikanas.

Sekmadienį kelio skausmus kenčiantis 86 metų Pranciškus į baziliką atvyko neįgaliojo vežimėlyje, o per mišias sėdėjo krėsle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.