Ugandoje per spūstį Naujųjų išvakarėse žuvo 9 žmonės

Ugandos sostinėje Kampaloje per spūstį viename parduotuvių centre, kilusią pasitinkant Naujuosius metus, žuvo mažiausiai devyni žmonės, pranešė policija.

Ugandos sostinėje Kampaloje per spūstį viename parduotuvių centre, kilusią pasitinkant Naujuosius metus, žuvo mažiausiai devyni žmonės, pranešė policija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ugandos sostinėje Kampaloje per spūstį viename parduotuvių centre, kilusią pasitinkant Naujuosius metus, žuvo mažiausiai devyni žmonės, pranešė policija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2023, 5:44 PM

Po fejerverkų prie parduotuvių centro „Freedom City“ kilus spūsčiai iš karto žuvo penki žmonės, o dar keli buvo sužeisti, sakė policijos atstovas Luke'as Owoyesigyire.

Dar keturi žmonės mirė pakeliui į ligoninę „daugiausia dėl uždusimo“.

„Gelbėtojai... nuvežė sužeistus asmenis į ligoninę, kur buvo patvirtinta [iš viso] devynių žmonių mirtis“, – sakė jis ir nurodė, kad tragediją nulėmė „skuboti veiksmai ir aplaidumas“.

Naujųjų metų sutiktuvių šventė šioje Rytų Afrikos valstybėje vyko pirmą kartą po trejų metų pertraukos, susijusios su COVID-19 pandemija ir saugumo problemomis.

„Dauguma žuvusiųjų buvo nepilnamečiai – 10, 11, 14 ir 20 metų amžiaus“, – naujienų agentūrai AFP sakė Kampalos policijos atstovas spaudai Patrickas Onyango.

„Yra keli sužeistieji, o mūsų tyrėjų komanda dirba, kad išsiaiškintų tikslų jų skaičių“, – teigė jis.

Viena iš nukentėjusiųjų, verslininkė Sylvia Nakalema, pasakojo, kad spūstis prasidėjo, „kai nuėjome pažiūrėti fejerverkų ant platformos ir grįžtant žemyn“.

„Buvo didžiulė minia. Žmonės ėmė stumdytis vienas su kitu, todėl kai kurie nukrito ir prasidėjo spūstis“, – kalbėjo ji.

„Vaikai verkė, kilo chaosas, – sakė 27-erių metų moteris. – Išgyvenau, nes minia mane nustūmė į kampą.“

„Pajutau, kad prarandu kvapą, bet likau vietoje, nes neturėjau kitos išeities, kol situacija nurimo, bet kai kurie žmonės jau gulėjo gaudydami orą“, – pridūrė ji.

Sekmadienį Ugandos televizijos kanalas NTV transliavo vaizdus, kuriuose užfiksuoti žuvusiųjų artimieji, susirinkę prie morgo Ugandos sostinėje.

2009 metais Kampalos Kansangos pramogų parke kilus spūsčiai vienas žmogus žuvo ir trys buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?