Vokietija pasmerkė naujametinius išpuolius prieš ugniagesius ir policijos pareigūnus

Vokietijos vyriausybė pirmadienį pasmerkė Naujųjų metų išvakarėse įvykusius incidentus, per kuriuos buvo užpulti policijos pareigūnai ir ugniagesiai, dažniausiai naudojant fejerverkus.

 Berlyno policija.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
 Berlyno policija.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-02 15:26

Šeštadienį visoje Vokietijoje gyventojai pratęsė tradiciją viešose vietose iššauti daug fejerverkų sutinkant Naujuosius metus. Tai įvyko po dvejų metų, kai fejerverkų pardavimas buvo uždraustas siekiant išvengti ligoninių perkrovos ir atgrasyti nuo didelių viešų susibūrimų COVID-19 pandemijos metu.

Šventes lydėjo daugybė atvejų, kai avarinių tarnybų darbuotojai buvo užpulti fejerverkais. Berlyne priešgaisrinė tarnyba suskaičiavo mažiausiai 38 tokius išpuolius ir sakė, kad buvo sužeista 15 pareigūnų. Policija teigė, kad sužeista 18 pareigūnų, pranešė Vokietijos naujienų agentūra „dpa“.

Berlyno merė Franziska Giffey sakė, kad „toks pasirengimo naudoti smurtą ir naikinti mastas... kenkia mūsų miestui“. Ji tviteryje parašė, kad jos administracija aptars galimybę išplėsti rajonų, kuriose draudžiama naudoti fejerverkus, skaičių.

Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser, kuri padėkojo policijai už tai, kad įsikišo ir vien Berlyne suėmė daugiau kaip 100 žmonių, pareiškė, kad „nusikaltėliai dabar turi aiškiai pajusti teisines pasekmes“.

Vyriausybės atstovė spaudai Christiane Hoffmann teigė, kad kancleris Olafas Scholzas ir jo administracija, „žinoma, griežtai smerkia šiuos, kai kuriais atvejais masinius išpuolius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.