Vokietijos gynybos ministrė kritikuojama dėl naujamečio sveikinimo

Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht kritikuojama dėl „neprofesionalaus“ naujamečio sveikinimo, rašo „Spiegel“.

Christine Lambrecht.<br>DPA/Scanpix nuotr.
Christine Lambrecht.<br>DPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2023, 1:48 PM, atnaujinta Jan 2, 2023, 4:59 PM

Žinybos vadovė vaizdo įrašą su sveikinimu paskelbė savo „Instagram“ paskyroje. Atrodo, kad jis buvo įrašytas vėlai vakare, nes jame matyti padangėje sproginėjantys fejerverkai.

Ch. Lambrecht pareiškė, kad 2022-ieji buvo didelių iššūkių metai dėl karo Ukrainoje ir kad ji per praėjusius metus patyrė ypatingų įspūdžių, susitiko su įdomiais žmonėmis.

Ministrė taip pat padėkojo kariškiams ir pareigūnams, kurie sutinka Naujuosius metus ne su šeimomis, o tarnyboje.

Vaizdo įrašas socialiniuose tinkluose sulaukė kritikos kaip „neprofesionalus“ tiek dėl sveikinimo turinio, tiek dėl to, kad jis, kaip atrodo, buvo įrašytas paskutinę akimirką, ir ministrę ne visada galima išgirsti dėl šventinių pirotechnikos salvių.

Pasak opozicinės Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) atstovų, šis sveikinimas yra dar vienas įrodymas, kad Ch. Lambrecht – ne tas žmogus, kuris turėtų eiti vienos įtakingiausių Europos Sąjungos šalių gynybos ministro pareigas.

Kaip jau buvo pranešta, pastaruoju metu Ch. Lambrecht vis dažniau kritikuojama dėl to, kad Bundesvero arsenaluose trūksta šaudmenų, artilerijos sviedinių ir raketų. O neseniai kilo skandalas, kai per Vokietijos ginkluotųjų pajėgų pratybas sugedo 18 pėstininkų kovos mašinų „Puma“.

Apie 17 mln. eurų kainuojanti „Puma“ yra brangiausia pasaulyje pėstininkų kovos mašina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.