Izraelio kariai Betliejuje nušovė palestinietį paauglį

Ankstų antradienį Izraelio kariai Betliejaus mieste okupuotame Vakarų Krante nušovė palestinietį paauglį.

Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-03 11:50

Kaip pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija, 15-metis Adamas Essamas Shakeras Ayyadas žuvo nuo kulkos į krūtinę.

Izraelio kariuomenė tvirtino, kad šūvius paleido po to, kai per jos operaciją Dheisheh pabėgėlių stovykloje į policijos pareigūnus buvo pradėta laidyti Molotovo kokteilius. Palestiniečių oficiali naujienų agentūra „Wafa“ skelbė, kad prasidėjus Izraelio karių operacijai stovykloje įsiplieskė susirėmimai.

A. E. S. Ayyadas yra jau trečiasis nuo šių metų pradžios Vakarų Krante per susirėmimus žuvęs palestinietis. Pirmadienį čia buvo nušauti dar du palestiniečiai vyrai.

Padėtis šioje teritorijoje jau daug mėnesių yra labai įtempta. Po serijos išpuolių prieš izraeliečius, kurie prasidėjo praėjusių metų kovą, Izraelio kariuomenė ten dažniau vykdo reidus, kurie savo ruožtu kursto mirtinus susirėmimus.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, 2022 m. per karines operacijas, susirėmimus ir išpuolius žuvo daugiau kaip 150 palestiniečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.