Jeruzalės protestantų kapinėse vandalai apgadino daugiau nei 30 antkapių

Nežinomi vandalai Jeruzalėje išniekino protestantų kapines ir sugadino daugiau kaip 30 antkapinių paminklų, pranešė Izraelio žiniasklaida.

Nežinomi vandalai Jeruzalėje išniekino protestantų kapines ir sugadino daugiau kaip 30 antkapinių paminklų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nežinomi vandalai Jeruzalėje išniekino protestantų kapines ir sugadino daugiau kaip 30 antkapinių paminklų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-04 17:32

Izraelio radijas pranešė, kad trečiadienį Siono kapinėse buvo padaryta didelė žala – apgadinti antkapiniai paminklai ir sudaužyti kryžiai.

Laikraštis „Jerusalem Post“, remdamasis Jeruzalės universiteto koledžu, pranešė, kad nusikaltimą padarė du žydų paaugliai, ir nurodė, kad padaryta žala siekia 99 700 JAV dolerių.

Izraelio policijos atstovas trečiadienį patvirtino, kad vyksta tyrimas, tačiau įtariamųjų tapatybės nekomentavo.

Socialinėje žiniasklaidoje pasidalytame vaizdo įraše matyti, kaip du žmonės mėto didelius akmenis į kapus ir nuverčia kryžių. Pranešama, kad incidentas įvyko sekmadienį.

1848 metais įsteigtose kapinėse taip pat laidojama Jeruzalės vokiškai kalbančių protestantų bendruomenė. Vokietijos ambasadorius Izraelyje Steffenas Seibertas tviteryje rašė apie „niekingą nusikalstamą elgesį“. „Tikiuosi, kad policija atliks tyrimą, suras šiuos vyrukus ir patrauks atsakomybėn“, – sakė jis.

Žiniasklaidos pranešimais, tarp išniekintų kapų buvo trijų palestiniečių policijos pareigūnų ir įvairių protestantų kongregacijų narių kapai, tarp jų – ir vyskupo Samuelio Gobato, antrojo Jeruzalės protestantų vyskupo, kapas. Jis buvo nupirkęs žemę šioms kapinėms.

Kapinių išniekinimo atvejų, kaip ir priešiškumo krikščionims Jeruzalėje atvejų būta ir anksčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.