Šiurpus nusikaltimas sukrėtė Indiją: reikalauja teisingumo dėl itin žiauriai nužudytos moters 12 km buvo tempiama automobiliu

Antradienį Delyje susirinko įniršusi minia, reikalaujanti teisingumo dėl motorolerio vairuotojos, kuri buvo nužudyta ir automobilio tempiama kelis kilometrus Indijos sostinės gatvėmis.

Sausio 2 d. prie Sultanpurio policijos nuovados Naujajame Delyje, protestuoja 20-metės merginos, kurią gruodžio 31 d. naktį tempė automobilis ir kuri žuvo, gedintys šeimos nariai ir vietiniai gyventojai.<br>IMAGO/Hindustan Times/Scanpix nuotr.
Sausio 2 d. prie Sultanpurio policijos nuovados Naujajame Delyje, protestuoja 20-metės merginos, kurią gruodžio 31 d. naktį tempė automobilis ir kuri žuvo, gedintys šeimos nariai ir vietiniai gyventojai.<br>IMAGO/Hindustan Times/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2023, 1:04 PM, atnaujinta Jan 4, 2023, 1:07 PM

Delio policija pranešė, kad sausio 1 d. anksti ryte 20-metės moters motoroleris susidūrė su automobiliu. Po incidento jos kūnas buvo tempiamas iki 12 kilometrų.

„Turime informacijos, kad merginos kūnas kažkokiu būdu įstrigo automobilyje ir buvo tempiamas apie 10–12 kilometrų, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Delio policijos pareigūnas Sagaras Hooda. – Tada ties posūkiu kūnas buvo paleistas nuo automobilio“.

S.Hoodos teigimu, dėl šio incidento buvo suimti penki asmenys. 

Jis pridūrė, kad su policija bendradarbiauja liudininkė, kuri susidūrimo metu buvo kartu su auka.

„Ji nebuvo sužeista ir iš įvykio vietos pasišalino, – sakė jis, turėdamas omenyje liudytoją. – Tyrimas tęsiamas. Mes nagrinėjame daugybę aspektų ir netrukus jį užbaigsime, o kaltinamieji sulauks griežčiausios įmanomos bausmės.“

Pasak Delio policijos vyresniojo pareigūno Harendros Singho, moters kūnas buvo smarkiai subjaurotas, šalia kūno rasti suplėšyti jos drabužiai.

„Galvos ir nugaros užpakalinė dalis buvo sunaikinta dėl to, kad buvo taip ilgai tempiama“, – sakė jis.

Šiurpios detalės sukėlė pasipiktinimą Indijoje, daugelis išėjo į gatves reikalaudami griežtai nubausti įtariamus kaltininkus. Pirmadienį šimtai žmonių susirinko prie policijos nuovados rajone, kuriame įvyko incidentas.

Aukšto rango politikai taip pat ragino atlikti tyrimą.

„Mano galva kabo iš gėdos dėl šio nežmoniško nusikaltimo, – pirmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Delio gubernatorius leitenantas Vinai Saxena. – Esu sukrėstas monstriško nusikaltėlių nejautrumo. Visi aspektai kruopščiai tiriami.“

Naujojo Delio vyriausiasis ministras Arvindas Kejriwalas sakė paprašęs valdžios institucijų „imtis pavyzdinių veiksmų prieš kaltininkus“.

Indijoje, kur vairuotojai dažnai pažeidžia kelių eismo taisykles, o saugumo taisyklių ne visada griežtai laikomasi, nelaimingi atsitikimai keliuose yra dažni.

Transporto ministerijos duomenimis, 2021 m. Indijos keliuose užregistruota beveik 154 000 mirčių. Tuo tarpu visoje šalyje buvo užregistruota beveik 58 000 eismo įvykių, kurių metu buvo partrenkti žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.