V. Putinas palydėjo raketinį laivą į pratybas Atlanto vandenyne ir Viduržemio jūroje

Prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį stebėjo karo laivo, ginkluoto naujomis hipergarsinėmis sparnuotosiomis raketomis, paleidimą į mokomąją misiją, kuri bus vykdoma Atlanto bei Indijos vandenynuose ir Viduržemio jūroje.

Vladimiras Putinasdalyvauja fregatos „Admiral Gorškov“ paleidimo į kovinę misiją ceremonijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinasdalyvauja fregatos „Admiral Gorškov“ paleidimo į kovinę misiją ceremonijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2023, 2:39 PM

„Esu įsitikinęs, kad tokie galingi ginklai leis patikimai apsaugoti Rusiją nuo galimų išorės grėsmių ir padės užtikrinti mūsų šalies nacionalinius interesus“, – V. Putino žodžius citavo Rusijos naujienų agentūros.

„Mes ir toliau plėtosime savo ginkluotųjų pajėgų kovinį potencialą“, – sakė V. Putinas, pridurdamas, kad laive esanti raketų sistema „Cirkon“ „neturi analogų“.

V. Putinas ir gynybos ministras Sergejus Šoigu dalyvavo misijos pradžios ceremonijoje vaizdo ryšiu.

„Pagrindinis misijos dėmesys bus skiriamas Rusijai kylančių grėsmių atrėmimui ir regioninės taikos bei stabilumo palaikymui kartu su draugiškomis šalimis“, – sakė S. Šoigu.

„Pratybų metu įgula bus mokoma dislokuoti hipergarsinius ginklus ir tolimojo nuotolio sparnuotąsias raketas“, – sakė jis.

S. Šoigu sakė, kad „Cirkon“ raketos „gali įveikti bet kokią šiuolaikinę ar ateities priešlėktuvinę gynybą“ ir gali suduoti „tikslius ir galingus smūgius priešui jūroje ir sausumoje“.

Daugiau nei 10 mėnesių trunkančio karo metu Rusija patyrė nemažai žeminančių nesėkmių Ukrainoje.

Pastarosiomis dienomis Rusijos kariuomenės aukščiausioji vadovybė buvo ypač kritikuojama po Ukrainos pajėgų smūgio per Naujuosius metus, kurio metu, Maskvos teigimu, žuvo 89 jos kariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.