Kolorade – kraupios istorijos iš laidojimo namų: savininkės pardavinėjo lavonų kūno dalis

JAV Kolorado valstijoje buvusi laidojimo namų savininkė ir jos motina buvo nuteistos kalėti už tai, kad išpjaustė šimtus kūnų ir pardavinėjo kūno dalis.

Megan Hess už kūno dalių pardavinėjimą buvo nuteista kalėti 20 metų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Megan Hess už kūno dalių pardavinėjimą buvo nuteista kalėti 20 metų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2023, 8:31 PM

Prokurorai teigė, kad 46 metų Megan Hess ir 69 metų Shirly Koch 2010–2018 m. laikotarpiu išpjaustė apie 560 lavonų ir pardavė kūno dalis be leidimo.

Abi moterys anksčiau šiais metais pripažino savo kaltę dėl sukčiavimo.

M.Hess buvo nuteista kalėti 20 metų, o Sh.Koch – 15 metų.

Pasak federalinių prokurorų Kolorade, motinos ir dukters duetas rinko kūnų dalis, o kai kuriais atvejais – ištisus kūnus, kad juos parduotų.

Prokurorų teigimu, M.Hess, vadovavusi Montrozės mieste esantiems laidojimo namams „Sunset Mesa Funeral Home“, iš šeimų imdavo iki 1 000 JAV dolerių už kremavimą, kuris niekada neįvykdavo, o kai kuriais atvejais siūlydavo jį atlikti nemokamai mainais už paaukotas kūno dalis.

„Šios dvi moterys medžiojo pažeidžiamas aukas, kurios kreipėsi į jas sielvarto ir liūdesio metu, – pareiškime teigė Federalinio tyrimų biuro (FTB) specialusis agentas Denveryje Leonardas Carollo. – Tačiau užuot suteikusios pagalbą, šios godžios moterys išdavė šimtų aukų pasitikėjimą ir išniekino jų artimuosius.“

Bylą paskatino agentūros „Reuters“ tyrimas, po kurio 2018 m. FTB surengė reidą moterų namuose. JAV organų pardavimas yra neteisėtas, tačiau kūno dalių pardavimas šiuo metu JAV federaliniais įstatymais nereglamentuojamas.

Antradienį vykusiame nuosprendžio paskelbimo posėdyje dominavo emocingi aukų pasisakymai.

„Kai Megan pavogė mano mamos širdį, ji sudaužė ir manąją“, – sakė Nancy Overhoff. Erin Smith sakė: „Šiandien atėjome išgirsti, kaip spragsi antrankiai.“

Teisėja Christine Arguello, apibūdindama šią bylą kaip labiausiai emociškai alinančią bylą, kurią jai teko patirti teisinėje karjeroje, nurodė abi moteris nedelsiant pasiųsti į kalėjimą.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.