Baltarusijos opozicija būgštauja, kad netrukus šalyje gali prasidėti mobilizacija

Artimiausiu metu Baltarusijos valdžia gali pradėti mobilizaciją, kad suteiktų Rusijai aktyvią karinę pagalbą kare prieš Ukrainą.

​Artimiausiu metu Baltarusijos valdžia gali pradėti mobilizaciją, kad suteiktų Rusijai aktyvią karinę pagalbą kare prieš Ukrainą.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Artimiausiu metu Baltarusijos valdžia gali pradėti mobilizaciją, kad suteiktų Rusijai aktyvią karinę pagalbą kare prieš Ukrainą.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2023, 12:26 PM

Tokius būgštavimus interviu grupės „Redaktionsnetzwerk Deutschland“ (RND) leidiniams išsakė Baltarusijos opozicijos politikas Pavelas Latuška, praneša DW. Šio pokalbio ištraukos buvo paskelbtos šeštadienį.

Pasak P. Latuškos, mobilizacijai beveik viskas paruošta, Baltarusijos valdytojui Aliaksandrui Lukašenkai teliko Kremliaus įsakymu paspausti mygtuką.

Daugelis Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos sistemos darbuotojų buvo priversti atiduoti savo pasus, teigia opozicionierius, remdamasis šaltiniais Minske. Tokia informacija gaunama iš įvairių Baltarusijos miestų. „Tai reiškia, kad jie, prasidėjus mobilizacijai, negalės išvykti iš šalies“, – paaiškino P. Latuška.

Be to, pridūrė jis, Baltarusijoje didėja Rusijos kareivių skaičius ir jos karinės technikos kiekis, reguliariai vyksta Rusijos kariuomenės pratybos – tiek atskiros, tiek kartu su Baltarusijos daliniais.

Penktadienį Baltarusijos gynybos ministerija pranešė, kad į šalį atriedėjo dar vienas ešelonas su Rusijos kareiviais ir karine technika. Tą pačią dieną A. Lukašenka apsilankė Bresto srityje esančiame Obuz Lesnovskio poligone, kur išklausė raportus apie Baltarusijos ir Rusijos regioninės kariuomenės grupuotės dalinių ir formuočių kovinio koordinavimo pabaigą.

Ukrainoje nerimaujama, kad Rusija gali dar sykį pulti Kyjivą iš Baltarusijos teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?