Izraelyje tūkstančiai žmonių protestavo prieš naująją B. Netanjahu vyriausybę

Šeštadienio vakarą Tel Avive keli tūkstančiai žmonių išėjo į gatves protestuoti prieš naująją ministro pirmininko Benjamino Netanjahu vyriausybę, kuri yra pati dešiniausia per visą šalies istoriją.

​Šeštadienio vakarą Tel Avive keli tūkstančiai žmonių išėjo į gatves protestuoti prieš naująją ministro pirmininko Benjamino Netanjahu vyriausybę, kuri yra pati dešiniausia per visą šalies istoriją.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
​Šeštadienio vakarą Tel Avive keli tūkstančiai žmonių išėjo į gatves protestuoti prieš naująją ministro pirmininko Benjamino Netanjahu vyriausybę, kuri yra pati dešiniausia per visą šalies istoriją.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2023, 11:26 AM

Demonstrantai susirinko pakrantės miesto centre, o paskui triukšmingai žygiavo gatvėmis, mojuodami Izraelio vėliavomis ir laikydami prieš B. Netanjahu nukreiptus transparantus.

„Kartu su tūkstančiais nuostabių demonstrantų išėjome protestuoti ir aiškiai sušukti: Mūsų šalis negali būti sunaikinta! Mes ir toliau kovosime už demokratiją“, – tviteryje rašė Izraelio Darbo partijos lyderė ir buvusi ministrė Merav Michaeli.

Praėjusią savaitę prisaikdintas naujasis B. Netanyahu religinių konservatorių ministrų kabinetas, kuriame keli ministrų postai atiduoti ultranacionalistams.

Vyriausybė planuoja plataus masto reformas – nuo gyvenviečių plėtros okupuotame Vakarų Krante iki teismų galios susilpninimo.

Dramatiškos naujojo teisingumo ministro Jarivo Levino teismų reformos sukėlė didžiausią protestuotojų susirūpinimą. J. Levinas nori, kad parlamento dauguma galėtų panaikinti Aukščiausiojo Teismo sprendimus. Taip pat jis nori pakeisti teisėjus skiriančios institucijos sudėtį.

„Jei neišeisime į gatves, prarasime demokratiją“, – agentūrai dpa sakė Tel Avive vykusio protesto dalyvė Hewi Boem. Jos teigimu, naujoji vyriausybė yra nusikalstama ir korumpuota.

Kitas dalyvis sakė, kad gerai, jog tiek daug žmonių išėjo į gatves, „tačiau jų vis dar nepakanka, kad sustabdytume šią nusikalstamą vyriausybę“.

Ultraortodoksų partijos „Šas“ lyderiui Aryeh Deri buvo specialiai pakeistas įstatymas, kad jis galėtų tapti vidaus reikalų ministru, nors buvo nuteistas už mokestinius nusikaltimus.

Tuo tarpu B. Netanyahu yra ilgiausiai Izraelio vadovu dirbantis asmuo ir kartu – įsivėlęs į keletą metų trunkančius tyrimus dėl sukčiavimo, prarasto pasitikėjimo ir korupcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.