Vokietijos parlamento delegacija atvyko į Taivaną, augant įtampai regione

Vokietijos parlamento narių delegacija ankstyvą pirmadienio rytą atvyko į Taivaną keturių dienų vizito, didėjant įtampai šiame regione.

 Taivanas.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Taivanas.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2023, 9:29 AM

Delegacija, vadovaujama Bundestago gynybos komiteto pirmininkės Marie-Agnes Strack-Zimmerman, atvyko tuo metu, kai Taivano nacionalinės gynybos ministerija pranešė, kad per 24 valandas Taivano oro erdvėje buvo aptikti 57 Kinijos karo lėktuvai.

Ministerija teigė, kad 28 iš šių lėktuvų kirto Taivano sąsiaurio vidurio liniją. Be to, per 24 valandas iki sekmadienio 6 val. ryto (22.00 Grinvičo laiku) aplink Taivaną buvo pastebėti keturi Liaudies išlaisvinimo armijos (PLA) kariniai laivai.

Taivano užsienio reikalų ministerija priėmė Vokietijos delegaciją, kurioje yra 10 valdančiojoje koalicijoje esančios verslui palankios Laisvųjų demokratų partijos (FDP) parlamentarų. Nuo spalio mėnesio Vokietija į Taivaną išsiuntė tris parlamentines delegacijas, kad parodytų solidarumą.

Delegacija susitiks su Taivano prezidente Tsai Ing-ven, premjeru Su Tseng-čangu, Nacionalinės saugumo tarybos generaliniu sekretoriumi Velingtonu Ku, užsienio reikalų ministru Džozefu Vu, parlamento pirmininku Ju Si-kunu ir kitais aukštais pareigūnais.

Pasak Taivano užsienio reikalų ministerijos, grupė taip pat susitiks su kariškiais, opozicinių partijų lyderiais, žmogaus teisių aktyvistais, analitinių centrų ir aukštųjų technologijų įmonių atstovais.

Pirmadienį Taivanas taip pat priėmė penkis Lietuvos parlamentarus, atvykusius šešių dienų oficialaus vizito, kuriam vadovauja Lietuvos parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Pekinas sekmadienį paskelbė, kad tą dieną aplink Taivaną surengė bendras įspėjamojo patruliavimo ir kovos pratybas, kuriomis buvo siekiama atremti išorės ir „Taivano nepriklausomybės“ pajėgų sąmokslus, sakoma PLA pareiškime.

Taivanas nuo 1949 metų turi nepriklausomą vyriausybę, tačiau Kinija šią savarankišką demokratinę salą laiko savo teritorijos dalimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.