Psichiatrinė ekspertizė rodo, kad įtariamasis Sh. Abe nužudymu gali būti teisiamas

Japonijos valdžios institucijos, atlikusios ilgai trukusią psichiatrinę ekspertizę, nustatė, kad buvusio ministro pirmininko Shinzo Abe nužudymu kaltinamas vyras gali būti teisiamas, antradienį pranešė vietos žiniasklaida.

​Japonijos valdžios institucijos, atlikusios ilgai trukusią psichiatrinę ekspertizę, nustatė, kad buvusio ministro pirmininko Shinzo Abe nužudymu kaltinamas vyras gali būti teisiamas, antradienį pranešė vietos žiniasklaida.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Japonijos valdžios institucijos, atlikusios ilgai trukusią psichiatrinę ekspertizę, nustatė, kad buvusio ministro pirmininko Shinzo Abe nužudymu kaltinamas vyras gali būti teisiamas, antradienį pranešė vietos žiniasklaida.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-10 14:13

Televizijos filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Tetsuya Yamagami iš sulaikymo centro Osakoje, kur jis praleido pastaruosius penkis mėnesius, kol buvo vertinamas, perkeliamas į policijos nuovadą kaimyninėje vakarinėje Naros dalyje.

Anot laikraščio „Yomiuri Shimbun“, atlikus vertinimą nustatyta, kad 42-ejų vyras gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Nacionalinis transliuotojas NHK pranešė, kad prokurorai ketina pateikti jam kaltinimus iki penktadienio.

Vietos policija ir prokurorai atsisakė komentuoti T. Yamagami bylą naujienų agentūrai AFP.

T. Yamagami buvo sulaikytas įvykio vietoje po to, kai Sh. Abe buvo nušautas vidury baltos dienos liepos mėnesį jam sakant rinkimų kampanijos kalbą Naroje.

Pranešama, kad įtariamasis taikėsi į Sh. Abe, manydamas, kad buvęs premjeras yra susijęs su Susivienijimo Bažnyčia.

Pranešama, kad T. Yamagami piktinosi bažnyčia dėl didelių jo motinos aukų, kurios privedė jo šeimą prie bankroto.

Vietos žiniasklaida teigė, kad psichiatrinėje ekspertizėje daugiausia dėmesio skirta jo santykiams su motina ir namų aplinkai.

Sh. Abe, kuriam buvo surengtos retos valstybinės laidotuvės, nebuvo Bažnyčios narys, tačiau yra kreipęsis į su ja susijusią grupę, kaip ir kiti įtakingi kalbėtojai, pavyzdžiui, buvęs Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas.

1954 metais Korėjoje Sun Myung Moono įkurta Bažnyčia, kurios nariai kartais vadinami „munistais“, 8-e ir 9-e dešimtmetyje išgarsėjo visame pasaulyje.

Bažnyčia, oficialiai vadinama Šeimų federacija už taiką ir susivienijimą pasaulyje, neigia padariusi nusižengimų ir įsipareigojo užkirsti kelią „per didelėms“ narių aukoms.

Dėl Sh. Abe nužudymo netikėtai paaiškėjo glaudūs bažnyčios ir daugelio konservatyviųjų valdančiųjų įstatymų leidėjų ryšiai, kurie papiktino visuomenę, o ministro pirmininko Fumio Kishidos administracijos reitingai smuko.

F. Kishida nurodė pradėti vyriausybės tyrimą, po kurio Susivienijimo Bažnyčia gali netekti nuo mokesčių atleidžiamos organizacijos statuso Japonijoje, nors tokiu atveju ji vis dar galėtų tęsti savo veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.