Karalius Karolis III planuoja kovo mėnesį vykti valstybinio vizito į Prancūziją ir Vokietiją

Didžiosios Britanijos karalius Karolis III ir jo žmona Camilla pavasarį planuoja vykti į Vokietiją, trečiadienį pranešė žurnalas „Stern“.

JK karalius Karolis III.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JK karalius Karolis III.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2023, 2:05 PM

Šaltiniai vokiečių žurnalui teigė, kad pora kovo 29–31 dienomis nori aplankyti Berlyną ir Hamburgą. Taip pat esą svarstoma trečioji stotelė Rytų Vokietijoje, nors Bakingemo rūmai šio pranešimo nekomentavo.

Kelionių planai bus paskelbti kiek vėliau, sakė rūmų atstovas spaudai.

Pranešama, kad Vokietija nebus pirmoji šalis, kurią aplankys naujasis britų monarchas pirmojo savo valstybinio vizito į užsienį metu. Prieš tai karalius ir karalienė konsortė lankysis Prancūzijoje ir susitiks su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, rašo prancūzų laikraštis „Le Parisien“.

Karolis III tapo karaliumi po savo motinos Elžbietos mirties praėjusių metų rugsėjo 8 dieną. Jo karūnavimas turėtų įvykti gegužės pradžioje.

Vokietijoje Karolis III ir anksčiau būdavo gana dažnas svečias – paskutinį kartą jis čia lankėsi 2020 metų lapkritį per Atminimo dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.