Vokietijoje bus panaikintas reikalavimas dėvėti kaukes keliaujant tarpmiestiniu transportu

Vokietijos sveikatos apsaugos ministras penktadienį paskelbė, kad netrukus bus panaikintas reikalavimas dėvėti kaukes tarpmiestiniuose traukiniuose ir autobusuose.

 Vokietija.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
 Vokietija.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2023, 3:53 PM, atnaujinta Jan 13, 2023, 3:54 PM

Vokietija yra viena iš paskutiniųjų Europoje šalių, kurioje galioja šie COVID-19 apribojimai.

Sveikatos apsaugos ministras Karlas Lauterbachas pranešė, kad vasario 2 dieną bus atsisakyta minimų ribojimų.

Kitos Europos valstybės jau yra atsisakiusios kaukių naudojimo viešajame transporte, o K. Lauterbachas pastaruoju metu patyrė vis didesnį spaudimą sekti jų pavyzdžiu.

Vokietijoje kaukės vis dar išliks privalomos gydytojų kabinetuose, o norint patekti į ligonines ar slaugus namus privaloma dėvėti kaukę ir su savimi turėti neigiamą COVID-19 testą.

Vokietijos 16 federalinių žemių vyriausybės pačios nustato taisykles vietinio susisiekimo transportui, ir vis daugiau jų atsisakė arba ketina atšaukti reikalavimus dėl kaukių.

Kai kurios jau atsisakė taisyklių, reikalaujančių, kad COVID-19 užsikrėtę žmonės izoliuotųsi namuose.

Planuota, kad reikalavimas dėvėti kaukes tarpmiestiniame transporte nustos galioti balandžio 7-ąja, tačiau teisės aktai šias taisykles leidžia nutraukti anksčiau, jei situacija klostosi geriau, nei tikėtasi.

Po to, kai iškart po Kalėdų vienas gerbiamiausių Vokietijos virusologų pareiškė, kad pandemija baigėsi, K. Lauterbachas, kuris ilgą laiką užėmė pakankamai atsargią poziciją šiuo klausimu, susidūrė su vis dažnesniais raginimais iš valdančiosios koalicijos ir už jos ribų panaikinti galiojančius ribojimus.

„Pandemijos situacija stabilizavosi“, – penktadienį teigė ministras, pridurdamas, kad žinomų ar įtariamų COVID– 19 atvejų skaičius nesikeičia arba mažėja, o hospitalizuotų žmonių kiekis toliau krenta.

„Gyventojai įgijo stiprų imunitetą, o mus konsultuojantys ekspertai nebetiki, kad bus dar viena didelė ir rimta žiemos banga“, – pridūrė K. Lauterbachas.

„Šiuo metu taip pat nenumatome, kad artimiausiomis savaitėmis ir mėnesiais mus pasieks itin pavojingi variantai“, – sakė jis.

Ministras paragino šalies gyventojus, norinčius ir toliau saugoti save ir aplinkinius, toliau savanoriškai dėvėti kaukes patalpose ir traukiniuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.