Moldovoje įvykdyti valdomi raketų nuolaužų sprogdinimai

Moldovos valdžia sekmadienį pranešė, kad specialistų komandos atliko valdomą sprogmenų, kurie buvo aptikti raketų nuolaužų dalyse, kurias pasienio pareigūnai rado šiauriniame kaime netoli šalies sienos su Ukraina, sprogdinimą.

Moldovos valdžia sekmadienį pranešė, kad specialistų komandos atliko valdomą sprogmenų, kurie buvo aptikti raketų nuolaužų dalyse, kurias pasienio pareigūnai rado šiauriniame kaime netoli šalies sienos su Ukraina, sprogdinimą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Moldovos valdžia sekmadienį pranešė, kad specialistų komandos atliko valdomą sprogmenų, kurie buvo aptikti raketų nuolaužų dalyse, kurias pasienio pareigūnai rado šiauriniame kaime netoli šalies sienos su Ukraina, sprogdinimą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2023, 2:31 PM

Moldovos vidaus reikalų ministerija savo pareiškime nurodė, kad atlikus tyrimą vietoje raketos liekanose, šeštadienį aptiktose Largos kaime Bričenio rajone rasta apie 80 kg sprogmenų.

Vėliau Vidaus reikalų ministerijos ir Gynybos ministerijos sprogmenų neutralizavimo būrys atliko kontroliuojamus sprogimus, o valdžia išplėtė saugumo zoną aplink nuolaužas, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Sekmadienį ministerijos „Facebook“ puslapyje paskelbtose nuotraukose matyti didelis cilindro formos objektas, pripildytas baltų miltelių. Ministerija nenurodė, kada raketa buvo paleista ir kas ją paleido, tačiau teigė, kad ji atsirado „iš Rusijos oro atakų prieš Ukrainą“ ir kad apie tai buvo informuota Ukrainos valdžia.

„Visi įrodymai, surinkti atliekant tyrimą vietoje, bus perduoti, kaip susitarta, specializuotiems prokurorams“, – sakė Vidaus reikalų ministerija.

Moldovos ministrė pirmininkė Natalia Gavrilita reaguodama į šeštadienio incidentą pasmerkė naujausius Rusijos išpuolius prieš Ukrainą ir išreiškė „pasipiktinimą dėl nepagarbos Moldovos Respublikos suverenitetui“ po to, kai jos „oro erdvė šiandien vėl buvo pažeista“.

Tai jau trečias toks incidentas, sukėlęs nerimą Moldovoje. Spalio pabaigoje Rusijos raketa nukrito pasienio mieste Naslavčoje, o praėjusį mėnesį raketos nuolaužų rasta soduose kitame mieste netoli sienos su Ukraina.

Birželio pabaigoje Moldova tą pačią dieną, kaip ir Ukraina, tapo kandidate į Europos Sąjungą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.