Nužudyta buvusi Afganistano parlamentarė, nebijojusi Talibano

Kabulo policija sekmadienį pranešė, kad savo namuose rasta nužudyta buvusi Afganistano parlamento narė, nušautas ir jos asmens sargybinis.

Kabulo policija sekmadienį pranešė, kad savo namuose rasta nužudyta buvusi Afganistano parlamento narė, nušautas ir jos asmens sargybinis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kabulo policija sekmadienį pranešė, kad savo namuose rasta nužudyta buvusi Afganistano parlamento narė, nušautas ir jos asmens sargybinis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2023, 4:14 PM

32-ejų Mursal Nabizada atstovavo Kabului ankstesnės kadencijos parlamente, prieš Talibanui perimant valdžią. Užpuolimo metu liko gyvas jos brolis.

Pastebėta, kad 2021 m. rugpjūtį į valdžią grįžus Talibanui, Afganistane padaugėjo jaunų moterų nužudymų neišaiškintomis aplinkybėmis. Tačiau tai pirmas kartas, kai taikiniu tapo buvusi politikė.

Pasak policijos atstovo spaudai Khalido Zadrano, naktį į sekmadienį įvykdytų žmogžudysčių motyvai neaiškūs.

Talibano judėjimui perėmus valdžią, daugelis Afganistano politikų, įskaitant įstatymų leidėjas moteris, ieškojo prieglobsčio už Afganistano ribų, bet M. Nabizada pasiliko šalyje.

Maždaug prieš keturis mėnesius ji dalyvavo vietinės televizijos laidoje, bet veidą buvo uždengusi kauke. Tuomet ji atskleidė, kad dirba nevyriausybinėje organizacijoje, ir kalbėjo apie Talibano politiką, ribojančią moterų teisę į mokslą ir darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.