S. Cichanouskaja: Minsko režimas bijo skelbti karinę mobilizaciją

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja tvirtina, kad A. Lukašenkos režimas bijo skelbti karinę mobilizaciją. Anot jos, beveik visi Baltarusijos piliečiai nepritaria šalies prisijungimui prie Rusijos vykdomos invazijos į Ukrainą, tad, pasak jos, paskelbus mobilizaciją žmonės bėgtų iš valstybės.

Sviatlana Cichanouskaja<br>T.Bauro nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2023, 10:48 PM

„Manau, kad režimas bijos šios mobilizacijos, nes jie nežino, kaip visuomenė gali reaguoti. Jie supranta, kad žmonės priešinasi režimui. Žmonės nenori šio karo. 86 proc. baltarusių nepritaria Baltarusijos stojimui į karą. O paskelbus mobilizaciją gali prasidėti masinis žmonių vykimas iš šalies, žmonės slėpsis, išvyks“, – pirmadienį TV3 televizijai tvirtino S. Cichanouskaja.

Visgi, opozicijos lyderės teigimu, jeigu baltarusių šauktiniai būtų priversti vykti į Ukrainą, jie pabėgtų, pasiduotų arba pereitų į kitą pusę.

„Jei jiems pavyks suklaidinti kai kuriuos žmonės ir priversti juos vykti į Ukrainą, žmonės tiesiog pereis į kitą pusę, pabėgs, prisiduos, kad tik nekovotų su ukrainiečiais. Ukraina nėra mūsų priešas, ukrainiečiai yra mūsų artimi kaimynai“, – tvirtino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.