Po įtariamos atakos Izraelio kariai nušovė palestinietį

Izraelio pajėgos antradienį nušovė palestinietį, kuris, kaip įtariama, šaudė į karius okupuotame Vakarų Krante, pranešė medikai ir kariškiai.

Izraelio pajėgos antradienį nušovė palestinietį, kuris, kaip įtariama, šaudė į karius okupuotame Vakarų Krante.<br>AP/Scanpix nuotr.
Izraelio pajėgos antradienį nušovė palestinietį, kuris, kaip įtariama, šaudė į karius okupuotame Vakarų Krante.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-17 14:51

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad 40 metų Hamdi Abu Dayyeh žuvo „nuo Izraelio okupacijos kulkų“ pietiniame Chalchulio mieste.

Izraelio kariuomenė savo ruožtu pranešė, kad užpuolikas šaudė į karius, „kurie atsakė kovine ugnimi ir jį neutralizavo“.

Naujienų agentūros AFP fotografas matė vyro kūną šalia karinio bokšto prie šiaurinio įvažiavimo į miestą, bet po to jį uždengė kareiviai.

Viena palestinietė pasakojo AFP, kad ji su šeima važiavo automobiliu, kai prasidėjo šaudymas.

„Buvome kelyje, žmonės normaliai judėjo... kariuomenė vis šaudė, tad mes nusileidome po sėdynėmis“, – sakė netoliese esančio Beit Fadžaro gyventoja Umm Amir Taqatqa.

AFP duomenimis, šį mėnesį Vakarų Krante nužudytų palestiniečių, įskaitant civilius ir kovotojus, skaičius išaugo iki 15.

Daugumą jų nušovė Izraelio pajėgos, užėmusios Vakarų Krantą nuo 1967-ųjų Šešių dienų karo.

Izraelis pernai pavasarį, po virtinės palestiniečių išpuolių prieš izraeliečius, suintensyvino savo kariuomenės reidus Vakarų Krante. Žydų valstybė sako šiomis operacijomis siekianti išardyti kovotojų tinklus ir užkirsti kelią išpuoliams. Palestiniečiai jas laiko 55 metus trunkančios Izraelio okupacijos įtvirtinimu. 

Reidai smarkiai padidino įtampą ir pakurstė palestiniečių išpuolių bangą. AFP duomenimis, praėjusiais metais Izraelyje ir palestiniečių teritorijose žuvo mažiausiai 26 izraeliečiai ir 200 palestiniečių.

Praėję metai buvo kruviniausi nuo 2005-ųjų.

Izraelis teigia, kad dauguma žuvusių palestiniečių buvo kovotojai, bet tarp aukų taip pat yra akmenis svaidžiusių jaunuolių ir smurte nedalyvavusių asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.