Nužudytas iš karinės bazės dezertyravęs Rusijos kareivis

Rusijos pareigūnai trečiadienį pranešė nukovę iš karinės bazės pasitraukusį kareivį, valstybinė žiniasklaida jį įvardijo kaip ginkluotą dezertyrą, pabėgusį nuo karo Ukrainoje.

Rusijos pareigūnai trečiadienį pranešė nukovę iš karinės bazės pasitraukusį kareivį, valstybinė žiniasklaida jį įvardijo kaip ginkluotą dezertyrą, pabėgusį nuo karo Ukrainoje.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rusijos pareigūnai trečiadienį pranešė nukovę iš karinės bazės pasitraukusį kareivį, valstybinė žiniasklaida jį įvardijo kaip ginkluotą dezertyrą, pabėgusį nuo karo Ukrainoje.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 1:40 PM

„Dmitrijus Perovas, ieškomas dėl neteisėto pasitraukimo iš karinio dalinio, buvo rastas ir likviduotas“, – socialinėje žiniasklaidoje pranešė Rusijos vakaruose esančios Lipecko srities valdžia. „Padėtis kontroliuojama, – sakoma pranešime. – Pavojaus gyventojams nėra. Vyksta tyrimas“.

Pranešime nenurodyta, kaip kareivis buvo nužudytas.

Valstybinio VGTRK televizijos tinklo vietos padalinys pranešė, kad 31 metų kareivis pabėgo iš „specialiosios karinės operacijos zonos“ – taip Maskva vadina puolimą Ukrainoje.

Televizija paviešino kareivio paieškos dokumentą, kuriame sakoma, kad jis pabėgo iš Ukrainos sausio 13 d., ginkluotas šautuvu ir granatomis, ir galėjo vykti į gimtąjį kaimą.

Pastaraisiais mėnesiais būta kelių Ukrainoje kariaujančių Rusijos karių dezertyravimo atvejų. Laikraštis „Kommersant“ trečiadienį pranešė, kad aštuoniems kariauti Ukrainoje atsisakiusiems kareiviams pateikti kaltinimai dezertyravimu. Pasak laikraščio, kareiviai gruodžio pabaigoje paliko bazę Rytų Ukrainoje ir sugebėjo taksi grįžti į Rusiją.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, rugsėjį įsakęs kovai Ukrainoje mobilizuoti 300 tūkst. rezervistų, sugriežtino ir įstatymus, bausmė už dezertyravimą ar atsisakymą kariauti siekia 10 metų kalėjimo.

Paskelbus mobilizaciją tūkstančiai rusų pabėgo iš šalies, vengdami būti pašaukti į karą Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.