Naujoko lėktuvo palydovo skrydis baigėsi košmaru: avialinijoms padarė 55 tūkst. eurų nuostolį

Nepaisant nuolatinių mokymų, kaip ir kada naudoti lėktuvo avarinę įrangą, skrydžio palydovai, kaip ir bet kuris kitas specialistas, vis tiek gali padaryti klaidų.

Nepaisant nuolatinių mokymų, kaip ir kada naudoti orlaivio avarinę įrangą, skrydžio palydovai, kaip ir bet kuris kitas specialistas, vis tiek gali padaryti klaidų.<br>„Twitter“ nuotr.
Nepaisant nuolatinių mokymų, kaip ir kada naudoti orlaivio avarinę įrangą, skrydžio palydovai, kaip ir bet kuris kitas specialistas, vis tiek gali padaryti klaidų.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2023, 12:26 PM, atnaujinta Jan 19, 2023, 3:06 PM

Viena naujausia „British Airways“ keleivių salono įgulos nario klaida aviakompanijai kainavo daugiau nei 55 000 eurų ir lėmė tai, jog lėktuvas negalėjo laiku išskristi.

Kaip rašo „The Sun“, naujasis darbuotojas turėjo debiutuoti pirmuoju savo skrydžiu BA75 tarp Londono (LHR) ir Lagoso (LOS) Nigerijoje 2023 m. sausio 16 d. Tačiau pirmoji darbo diena stiuardui baigėsi itin stresiniu scenarijumi po to, kai naujokas netyčia įjungė „Boeing 777“ avarinį nusileidimą, lėktuvui ruošiantis pakilimui ir tik ką pajudėjus iš vietos LHR oro uoste.

Reaguodamos į incidentą į įvykio vietą skubiai atvyko pagalbos tarnybos.

Dėl šio įvykio „British Airways“ skrydis buvo atidėtas maždaug valandai, kol oro linijų inžinieriai išsprendė susidariusią situaciją.

Jungtinės Karalystės oro linijų bendrovė atsiprašė už nepatogumus, o keleiviai tęsė skrydį į Lagosą su ta pačia įgula, išskyrus naujoką, atsarginiu lėktuvu.

Vėliau kita „British Airways“ skrydžio palydovė socialinėje žiniasklaidoje pasidalijo lėktuvo durų nuotrauka su prierašu, kuriame užsiminė apie sudėtingą dieną.

„Vienas išskleistas avarinis plaustas, viena avarinė situacija, viena diversija, dvi naktys Lagose ir labai pavargusi įgula“, – buvo rašoma žinutėje.

Parengta pagal „Aerotime hub“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.