Žiniasklaida: Lenkija gali perduoti Ukrainai tankų „Leopard“ ir be Vokietijos sutikimo

Sprendimas dėl tankų perdavimo turi lemiamą reikšmę Ukrainai, kadangi Rusija gali pradėti dar vieną puolimą. Lenkija gali perduoti ukrainiečių kariams tankų „Leopard“, nelaukdama Vokietijos sutikimo.

​Sprendimas dėl tankų perdavimo turi lemiamą reikšmę Ukrainai, kadangi Rusija gali pradėti dar vieną puolimą. Lenkija gali perduoti ukrainiečių kariams tankų „Leopard“, nelaukdama Vokietijos sutikimo.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Sprendimas dėl tankų perdavimo turi lemiamą reikšmę Ukrainai, kadangi Rusija gali pradėti dar vieną puolimą. Lenkija gali perduoti ukrainiečių kariams tankų „Leopard“, nelaukdama Vokietijos sutikimo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2023, 2:24 PM

Tai ketvirtadienį rašo portalas „rbc.ua“, remdamasis Lenkijos ministro pirmininko Mateuszo Morawieckio interviu „Polsat“ žurnalistams.

„Šis sprendimas turi lemiamą reikšmę Ukrainai. Kaip rodo įvairių ekspertų ataskaitos ir analizės, Putinas ruošiasi naujam puolimui, kurį tikriausiai pradės vasario mėnesį. Iki to laiko ukrainiečiai turi persiginkluoti ir papildyti savo išteklius ten, kur buvo prarasta tankų arba pėstininkų kovos mašinų. Štai kodėl taip svarbu, kad mes kartu su Vakarų Europos šalimis sukomplektuotume modernias tankų brigadas“, – pabrėžė Lenkijos vyriausybės vadovas.

Premjeras priminė, kad Lenkija pasiūlė Ukrainai 14 tankų.

„Bet mes turime gauti garantijų, kad kitos šalys taip pat atsižvelgs į šiuos (Ukrainos) poreikius. Tarp tų kitų, tų, kurios iki šiol buvo mažiausiai aktyvios, yra Vokietija. Toliau dėsime pastangas, darysime spaudimą kancleriui ir Vokietijai, kad kuo greičiau būtų atsakyta į mūsų pasiūlymą“, – pareiškė M. Morawieckis.

Jis pažymėjo, jog Lenkija su Vokietija susitarė, kad tankus perduos kartu, bet Berlyno sutikimas yra „antraeilis dalykas“.

„Arba mes gausime tą sutikimą, arba patys pasielgsime taip, kaip reikia. Čia svarbiausia, kad vokiečiai, danai, suomiai, prancūzai ir kitos tautos kuo greičiau pasiūlytų savo modernių tankų, sunkiosios ginkluotės. Nuo to gali priklausyti galimybė apginti Ukrainos laisvę ir visos Europos saugumą“, – konstatavo Lenkijos premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.