Ant Rusijos gynybos ministerijos pastato Maskvoje atsirado oro gynybos kompleksas

Ant Rusijos gynybos ministerijos pastato Maskvoje stogo atsirado oro gynybos kompleksas „Pancir-S1“.

​Ant Rusijos gynybos ministerijos pastato Maskvoje stogo atsirado oro gynybos kompleksas „Pancir-S1“.<br>„Twitter“ nuotr.
​Ant Rusijos gynybos ministerijos pastato Maskvoje stogo atsirado oro gynybos kompleksas „Pancir-S1“.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2023, 8:23 AM, atnaujinta Jan 20, 2023, 8:26 AM

Socialiniuose tinkluose pasirodė atitinkamų nuotraukų ir vaizdo įrašų.

Pranešama, kad šio tipo oro gynybos kompleksų pastebėta ant administracinio pastato Teterino skersgatvyje ir Gynybos ministerijos pastato Frunzės krantinėje.

Šios savaitės pradžioje socialiniuose tinkluose pasirodė nuotraukų, kuriuose užfiksuoti zenitiniai kompleksai „S-400“ K. Timiriazevo žemės ūkio akademijos bandomuosiuose laukuose ir prie „Briedžių salos“ nacionalinio parko Maskvos pakraštyje.

Manoma, kad Rusijos sostinės oro gynybos stiprinimas gali būti susijęs su sprogimais, neseniai nugriaudėjusiais kariniuose aerodromuose Riazanės ir Saratovo srityse.

Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ignatas, komentuodamas socialiniuose tinkluose platinamas nuotraukas ir vaizdo įrašus, aiškino, kad normaliose šalyse gynyba organizuojama kitaip.

„Įprastose šalyse įrengiami moduliniai įrenginiai, galintys automatiškai numušti oro taikinius, o jie naudoja ratines transporto priemones, pastatytas ant namų stogų su didžiuliais kranais. Na, nėra kuo stebėtis. Jie kaip įmanydami stengiasi išsisukti iš susidariusios padėties“ – sakė J.Ignatas.

Jis priminė, kad Rusija nuolat praneša apie savo priešlėktuvinės gynybos sistemos darbą ir mano, kad jie kažko tikisi, jei nusprendė įrengti šiuos kompleksus ant stogų.

Sistema „Pancir S-1“ skirta gintis nuo bepiločių skraidyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.