Sakartvele buvęs kariškis nušovė penkis žmones ir nusižudė

Naktį į penktadienį Sagaredžo mieste Sakartvelo rytuose vyras iš gyvenamojo namo balkono ėmė šaudyti į gatvėje buvusius žmones, praneša portalas „newsgeorgia.ge“.

Naktį į penktadienį Sagaredžo mieste Sakartvelo rytuose vyras iš gyvenamojo namo balkono ėmė šaudyti į gatvėje buvusius žmones, praneša portalas „newsgeorgia.ge“.<br>Sipa Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Naktį į penktadienį Sagaredžo mieste Sakartvelo rytuose vyras iš gyvenamojo namo balkono ėmė šaudyti į gatvėje buvusius žmones, praneša portalas „newsgeorgia.ge“.<br>Sipa Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2023, 11:23 AM, atnaujinta Jan 20, 2023, 5:21 PM

Gautomis žiniomis, žuvo keturi namo gyventojai ir į pagalbą atskubėjęs policininkas. Dar penki žmonės sužeisti, vienas iš jų yra kritinės būklės. Šaulys nusižudė, kai į incidento vietą atvyko specialiosios pajėgos. Prieš tai iš buto pavyko pasprukti jo sūnui.

Pranešama, kad šūvius paleido 49 metų Nodaras Atuašvilis, 15 metų, iki 2021-ųjų, tarnavęs Sakartvelo gynybos pajėgose. Jis, be kita ko, dalyvavo taikos palaikymo misijoje Afganistane. Pastaruosius penkerius metus vyras gyveno bute kartu su sūnumi.

Tyrimas atliekamas pagal straipsnį dėl tyčinio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis, neteisėto šaunamojo ginklo ir šaudmenų įsigijimo ir laikymo, sakoma Sakartvelo VRM pranešime. Jį kontroliuoja šalies vidaus reikalų ministras Vachtangas Gomelauris.

Pasak žinybos vadovo, kai specialiųjų pajėgų kariškiai įsiveržė į butą, vyras jau buvo paleidęs šūvį sau į galvą, šalia jo ant lovos gulėjo ginklas ir kelios granatos.

Nusikaltimo motyvai nežinomi.

Vietos gyventojai žurnalistams teigė, kad N. Atuašvilis tikriausiai turėjo psichikos problemų ir kad jis vartojo kažkokius vaistus. Pasak kaimynų, iki šiol vyras su niekuo nekonfliktavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.