Norvegijoje areštuotas grupuotės „Wagner“ dezertyras

Norvegijoje dėl imigracijos įstatymų pažeidimo suimtas žmogus, teigiantis, kad buvo Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ narys, pabėgęs į Norvegiją maždaug prieš 10 dienų, pirmadienį pranešė policija.

Norvegijoje dėl imigracijos įstatymų pažeidimo suimtas žmogus, teigiantis, kad buvo Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ narys, pabėgęs į Norvegiją maždaug prieš 10 dienų, pirmadienį pranešė policija.<br>„Twitter“ nuotr.
Norvegijoje dėl imigracijos įstatymų pažeidimo suimtas žmogus, teigiantis, kad buvo Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ narys, pabėgęs į Norvegiją maždaug prieš 10 dienų, pirmadienį pranešė policija.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 3:21 PM

26 metų Andrejus Medvedevas sausio 13-osios paryčiais kirto Rusijos ir Norvegijos sieną tolimoje šiaurėje ir paprašė prieglobsčio šioje Skandinavijos šalyje. Jo advokatas praėjusią savaitę sakė naujienų agentūrai AFP, kad jis „nori papasakoti karo nusikaltimus tiriantiems žmonėms apie savo patirtį „Wagner“ grupėje“.

Vyras sako keturis mėnesius kariavęs Ukrainoje kaip „Wagner“ narys ir lapkritį dezertyravęs, kai verslininko Jevgenijaus Prigožino vadovaujama sukarinta organizacija neva pratęsė jo kontraktą prieš jo valią.

Potencialiai vertingas liudytojas, galintis atskleisti grupuotės žiaurumus Ukrainoje, Norvegijos pareigūnų apklausiamas neskelbiamoje vietoje nuo tada, kai atvyko į šalį.

„Šis asmuo buvo areštuotas pagal imigracijos įstatymą ir dabar svarstoma, ar jis turėtų būti sulaikytas“, – elektroniniame laiške naujienų agentūrai AFP sakė už imigracijos reikalus atsakingas policijos pareigūnas Jonas Andreasas Johansenas.

Policija neskelbia tikslių jo arešto priežasčių ir plačiau nekomentuoja. Ekspertų manymu, A. Medvedevas niekeno nepadedamas nebūtų galėjęs kirsti griežtai saugomos sienos. Jis pats teigia pėsčiomis perėjęs užšalusią Pasviko upę, tekančią palei Rusijos ir Norvegijos sieną, į jį šaudę Rusijos pasieniečiai su šunimis.

Jo pasakojimo apie įvykius AFP negalėjo nepriklausomai patvirtinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.