Paryžiuje apklausai buvo sulaikyti du policijos pareigūnai, nušovę vyrą

Prancūzijos sostinėje apklausai buvo sulaikyti du policijos pareigūnai, nušovę vyrą, kuris, jų teigimu, jiems grasino, pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė su byla susipažinęs šaltinis.

Paryžiaus policininkai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Paryžiaus policininkai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 1:26 PM

Kol kas neatpažintas vyras, kaip spėjama, sekmadienį po 20 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku netoli judrios Respublikos aikštės Paryžiaus centre pirmiausiai pagrasino pistoletu šuniui, teigė kitas šaltinis.

Teigiama, kad vėliau jis nukreipė ginklą į prie jo priartėjusius policininkus, o šie šovė ir pataikė į jį keturis kartus.

Policijos šaltinis teigė, kad „neatrodė, kad [tas vyras] būtų išsakęs kokių nors konkrečių žodžių policijai, bet iš tikrųjų grasino“.

Paryžiaus prokurorai pareiškė, kad pradėjo du atskirus tyrimus.

Vienas iš jų yra susijęs su tuo vyru dėl pasikėsinimo nužudyti valstybės pareigūną, o kitas – prieš policijos pareigūnus dėl smurto, sukėlusio netyčinę mirtį.

Po to, kai praėjusiais metais Prancūzijoje buvo nužudyta 13 asmenų, kurie, kaip manoma, atsisakė paklusti pareigūnų įsakymams, šalyje vis dažniau raginama tikrinti, kaip policija naudoja letalinę jėgą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.