Ispanija sulaikė įtariamąjį dėl premjerui ir Ukrainos ambasadai išsiųstų laiškų su sprogmenimis

Ispanijos policija suėmė vyrą, įtariamą prisidėjus prie neseniai įvykdytos sprogdinimų laiškais kampanijos, nukreiptos prieš šalies ministrą pirmininką ir Ukrainos ambasadą, trečiadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Ispanijos policija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ispanijos policija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-25 13:22

74 metų Ispanijos pilietis buvo suimtas Miranda de Ebro mieste Ispanijos šiaurėje, o ministerija pranešė, kad policija atlieka kratą vyro namuose.

Dėl šešių lapkričio pabaigoje ir gruodžio pradžioje į įvairias Ispanijos vietas laiškais išsiųstų sprogmenų niekas nežuvo, tik buvo lengvai sužeistas Ukrainos ambasados darbuotojas, atidaręs vieną iš siuntinių.

Tarp objektų, į kuriuos kėsintasi, buvo oficiali ministro pirmininko Pedro Sanchezo rezidencija, Ispanijos gynybos ministerija ir netoli Madrido esanti oro pajėgų bazė, iš kurios į Ukrainą siunčiami Ispanijos dovanoti ginklai.

Kyjivas sustiprino savo atstovybių užsienyje apsaugą po to, kai ambasada Madride tapo laiško bombos taikiniu.

Šis areštas įvykdytas po to, kai sekmadienį laikraštis „New York Times“ pranešė, kad Rusijos karinės žvalgybos pareigūnai nurodė Rusijoje įsikūrusios baltųjų supremacistų sukarintos grupuotės bendrininkams vykdyti kampaniją Ispanijoje.

JAV pareigūnai laikraščiui sakė, kad kampanijai vadovavę Rusijos pareigūnai turėjo ketinimų „susilpninti Europos vyriausybių budrumą“ ir „galbūt išbandyti statytinių grupes tam atvejui, jei Maskva nuspręstų eskaluoti konfliktą“.

Ispanija ne tik siunčia ginklus padėti Ukrainai po to, kai Rusija praėjusių metų vasario mėnesį ją užpuolė, bet ir apmoko Ukrainos karius pagal Europos Sąjungos programą bei teikia humanitarinę pagalbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.