Izraelis nugriovė įtariamo užpuoliko palestiniečio namą

Izraelio pajėgos trečiadienį nugriovė palestiniečio, kuris, kaip įtariama, pernai per išpuolį nužudė izraeliečių kariškę, namą.

 Izraelis. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Izraelis. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2023, 9:28 PM

Minėta ataka išprovokavo griežtas priemones Rytų Jeruzalės rajone, kuriame jis gyveno.

Įtariamojo namas nugriautas pirmosiomis Izraelio naujosios kraštutinių dešiniųjų vyriausybės valdymo savaitėmis. Vyriausybė užėmė griežtą poziciją palestiniečių atžvilgiu ir pažadėjo spartinti gyvenviečių statybas okupuotame Vakarų Krante.

Maždaug 300 policininkų ir karių įžengė į Šufato pabėgėlių stovyklą nugriauti Uday Tamimi, kurį Izraelis kaltina kruvinu spalio išpuoliu prie vieno patikrinimo posto, namų, pranešė policija.

Po išpuolio, per kurį žuvo 19-metė karė, užpuolikas pabėgo. Jo buvo ieškoma savaitę, Šufate buvo įvesti griežti suvaržymai.

Paieškos metu Izraelio saugumo pajėgos blokavo įvažiavimus į stovyklą ir išvažiavimus iš jos, paralyžiuodamos maždaug 60 tūkst. jos gyventojų gyvenimą.

U. Tamimi galiausiai buvo nušautas, kai pradėjo šaudyti į sargybinius prie įvažiavimo į didelę žydų gyvenvietę Maale Adumimą Vakarų Krante į rytus nuo Jeruzalės.

Izraelio naujasis nacionalinio saugumo ministras, ultranacionalistas Itamaras Ben-Gviras, kuriam pavesta prižiūrėti policiją, sveikino U. Tamimi namo nugriovimą.

„Šis žingsnis labai svarbus, bet jo tikrai nepakanka. Privalome sugriauti visų teroristų namus, o pačius teroristus deportuoti iš šalies“, – teigiama jo pareiškime.

Izraelis išpuolių vykdytojų namus griauna jau seniai ir sako, kad ši taktika atbaido būsimus užpuolikus. Palestiniečiai ir teisių gynimo grupės tai laiko kolektyvine bausme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.