Tarp Pietų Korėjos ir Japonijos nuskendo laivas, 9 žmonės yra „be sąmonės“, dar 8 ieškoma

Laivai audringuose vandenyse tarp Pietų Korėjos ir Japonijos paėmė mažiausiai 14 iš 22 anksti trečiadienį nuskendusio prekinio laivo įgulos narių.

Japonijos pakrančių apsaugos tarnyba patvirtino, kad išgelbėta mažiausiai 13 žmonių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Japonijos pakrančių apsaugos tarnyba patvirtino, kad išgelbėta mažiausiai 13 žmonių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-25 09:33

Pietų Korėjos pareigūnai pranešė, kad devyni iš surastų žmonių tebėra be sąmonės, bet jokių mirties atvejų kol kas nepatvirtino, tik nurodė, kad šie žmonės bus nuskraidinti į ligoninę Japonijoje.

Pietų Korėjos ir Japonijos pakrančių apsaugos laivai ir lėktuvai, taip pat du komerciniai krovinių laivai toliau ieško dar aštuonių dingusių žmonių, bet paieškai trukdo stiprus vėjas ir didelės bangos.

Japonijos pakrančių apsaugos tarnyba patvirtino, kad išgelbėta mažiausiai 13 žmonių iš nuskendusio laivo, ir nurodė, kad penki iš jų – Kinijos piliečiai – yra gyvi.

6 551 t laivas „Jin Tian“ nuskendo praėjus maždaug pusketvirtos valandos po to, kai antradienį apie 23 val. 15 min. vietos laiku pasiuntė nelaimės signalą. Laivas buvo Japonijos išskirtinėje ekonominėje zonoje, sakė japonų pakrančių apsaugos tarnybos atstovas.

Honkonge registruotas, medieną gabenęs laivas nuskendo maždaug 160 km į pietvakarius nuo Nagasakio Japonijoje ir maždaug 150 km į pietus nuo Pietų Korėjos Džedžudo salos.

Pasak korėjiečių ir japonų pareigūnų, 14 nuskendusio laivo įgulos narių yra kinai, o kiti aštuoni – mianmariečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.